Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: Top týdne (1) - Oblíbené postavy

29. března 2013

Top týdne (1) - Oblíbené postavy


Toto týdenní pondělní meme je z dílny  Luu . Cílem je uveřejnit na dané téma top 10.
U mě ale nebude v pondělí, jelikož v pondělí nic nestíhám. Ale i tak jsem se ho chtěla zúčastnit a tak tady bude ( vážně se budu snažit ) každý pátek.

1) Damon Salvatore
O první místo soutěžil s Rose a Dimitrijem. Ale po nekonečném bádání, vyhrál Damon .. a už teď nedokážu pochopit, proč jsem vůbec, kdy pochybovala. Je to prostě takový typický "bad boy". Dělá, že se nestará a přitom se stará. ( Jak by řekla naše učitelka "věta jak stehno") Jeho poznámky a vůbec jeho celého naprosto miluji. A ještě víc potom, co ho v seriálu ztvárnil Ian Somelhalder, který je tak neuvěřitelně "k sežrání". K tomu ten jeho spiklenecký úsměv ..

2) Rose Hathaway
Stejně jako o první, tak i o druhé místo jsem se nemohla rozhodnout. Ale víte, proč jsem sem dala Rose a ne Dimitrije? Má všechno. Je krásná, chytrá, odvážná, vtipná a k tomu ještě umí nakopat zadek. A to jsem ani zdaleka nevyjmenovala vše. Kdyby nebylo Iana,. tak by Damon byl druhý a Rose první. Jelikož je to hrdinka s velkým H, schopná udělat cokoli, jen aby ochránila ty, co miluje. A jak už jsem řekla .. je to hrdinka, ne hrdina. Hrdinka, která se dostala tak vysoko. Je to Rose, kterou jsem si tak oblíbila.

3) Dimitrij Belikov
Ano, je to ten slavný dhampýr Dimitrij. Ten Dimitrij, co je tak úžasný, sexy a k tomu ještě s velkým charismem. Jako by už toho tak nebylo dost. On prostě musí být dokonalý. A to i jako strigoj, i když předtím víc. Ale i tak .. on je dokonalý. A že ho nebude opravdu hrát Ben Barnes, je děsné. I když jinak bych asi omdlela. Co by pak bylo s Ianem aka Damonem? Jako by jim snad řekl: " Chcete mě udělat ještě víc nesnesitelně dokonalým, že už vážně omdlíte? Ať mě hraje Ben Barnes. To bude pak teprv smršť na pohotovost " Ale bohužel to tak nedali kvůli ne tak pochopitelnému důvodu jako tenhle. Jen kvůli tomu, že se to odehrává na střední škole a Ben Barnes je trochu víc za touhle věkovou kategorií. Jen proto, že by taková dokonalost neměla existovat, se nemuseli vymlouvat na tohle. I když by to bylo vážně nebezpečné. Ale i přesto jsem se modlila, ať ho Ben hraje .. jak je to možné? Neříká se jen tak, že je nebezpečí lákavé .. a hodně. Na Dimitrije by vážně měli dávat varování: " Extrémně hořlavé ".

4) Gideon de Villiers
Zase hrdina, který je "k sežrání" a taky hrdina, u kterého skoro nikdy nevíte, jestli ho nenávidíte za to, co udělal a nebo právě milujete za to ostatní. Ještě k tomu také z jedné z mých oblíbených sérií. I ten, co ho bude hrát ve filmu celkem hodně ujde. A hlavně .. bude ten film! A takhle brzo.

5) Gwendolyn Shepherd
Další šťastná hrdinka, která se probojovala přes ty neodolatelné hrdiny. Jak, že to dokázala? U ní jen stačilo to, že byla jí a v mé skoro nejoblíbenější sérii. Hned jsem si ji zamilovala a i její "filmovou podobu". Na to, že i s filmovým Gideonem to jsou němci .. zajímalo by mě, jak tam někoho takového našli.

6) Augustus Waters
Samozřejmě zase nesmíme zapomenout na ty neodolatelné hrdiny úplně. Hlavně, když jich tu ještě bude víc. Mezi ně také patří Augustus Waters z knihy Hvězdy nám nepřály. A proč to říkám? Chci, aby jste věděli, z které knihy je. A taky proto, že ne všichni, když jim to zrovna nepřijde jako recenzní výtisk, by se hrnuli do knihy o lidech, které postihla rakovina, jelikož to není zrovna zábavné téma na čtení a nebo to ani neznají, protože taková témata nevyhledávají. Jedině, když rakovina doopravdy není to hlavní téma. Jedině, že je to o tom, když je člověk naživu a zamiluje se. Když je to o tom žít. A to vystihuje právě Gus. Nejen, že je dokonalý, ale i chápe, co je to žít s tím, že si mohl/můžeš zemřít. A tak žije tím, že si užívá život. Ale ne v tom smyslu jakým to vidíte ve filmech, jak se dozví, že za chvíli zemřou a tak riskují a dělají nebezpečné a všechny "zábavné" věci, aby takzvaně žili naplno. Ale on ne. On si život užívá. On si užívá samotný život. Ty různé maličkosti.

7) Sophie Mercer
Hrdinka, která tady musí být. Jelikož je to taky jedna z těch, které mě rozesmáli a zároveň nebyly dokonalé jako moje nejúžasnější Rose. Sophie stačilo prostě být sama sebou jako u Gwen. A víte, kdy začalo to, že jsem si ji zamilovala? Na straně 18, když zaječela " ošklivej pejsek ". Protože já se smát začala.

8) Severus Snape
Ani černý, ani bílý. A už vůbec ne černobílý. On není ani jedno. On se naprosto vymyká předpokladu knižních hrdinů. Není dokonalý, není zlý, není hodný. Nic o něm nevíme, kromě toho, že umí cítit lásku. Že dokáže někoho až tak milovat. A to jediné dokazuje, že to není jenom nějaké dílo nějakého šíleného vědce. Protože on je anomálie mezi knižními hrdiny. Ne že by nebyl dokonalý, to všichni nejsou, i když jich je fakt málo. On není nic a přitom je všechno. A toho dělá výjimečným.

9) Patch Cipriano
Tajemný, neskutečně otravný, vtipný a prostě 100% "bad boy", kterých není nikdy dost. A hlavně .. je to Patch! Díky kterému jsem místo Zavržený začala říkat, že čtu Patche.

10) Xemerius
Takový roztomilý otravný mazlíček. U toho se prostě zasmějete. Ty hlášky, které z něho padají .. musela jsem ho sem dát. Jinak by to ani nešlo.

A je tu konec .. věřili by jste, že jsem to psala asi 2h v kuse? Já teda ne. Určitě se také ptáte proč, že tam není nikdo z Hunger Games? Četla jsem to vůbec? A jo, četla. Celou trilogii. A není to tak, že bych neměla HG ráda. Souhlasím se všemi těmi úžasnými názory na postavy, film i knihy, to jo. Mám to ráda. Taky mi to přijde skvělé. Ale nedala jsem to sem, proto, že mi přijde, že by se to bez nich obešlo. A ano, vážně jsem to řekla. A prosím, nefackujte mě a nenadávejte mi. Já je a celé HG mám ráda. A právě o to jde. Já to mám ráda celé dohromady. Ale kdyby jste z toho třeba nechali samotného Peetu a nebo kohokoli jiného .. ne, už by to do mé top 10 nepatřilo. Protože bych neměla ani jednu jinou záminku kromě toho, že je v HG, ho sem dávat. 

A jinak .. doufám, že toho na vás nebylo moc a že jste se to vážně odvážili celé dočíst až sem. Pro mě samotnou to byl totiž takový maraton. A jestli jste to vážně dokázali, jste sami o sobě hrdinou a moc vám za to děkuju. Jako vůbec za to, že sem chodíte a opravdu ty mé nesmysly čtete. Děkuju.

2 komentáře:

  1. Damoooon! <3 :D naprosto souhlasím! ten jeho úsměv.... aaaach :D
    Dimitrij :D extrémně hořlavé :D :D :D

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”