Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: Filmová podoba týdne (4) - City of Bones

24. září 2013

Filmová podoba týdne (4) - City of Bones


Jedná se o meme jehož autorem je Niklaus. Cílem tohoto meme je každý týden uveřejnit nějaký film/seriál, který je podle knihy.

The Mortal Instruments - City of Bones

Název filmu:
City of Bones/ Město z kostí

Režisér filmu:
Harald Zwalt

Hrají:
 Lena HeadeyLily CollinsJonathan Rhys MeyersKevin DurandRobert SheehanJamie Campbell BowerJared HarrisKevin ZegersAidan TurnerJemima WestStephen R. Hart,Godfrey GaoCCH PounderRobert MailletElyas M'BarekHarry Van GorkumChris Ratz


Obsah:
Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna.

Trailer:


Můj názor:
Už od začátku mě to chytlo. Jeden z nejúžasnějších filmů, co jsem, kdy viděla. Neskutečně se jim povedl.
Bála jsem se, že to nebude nic moc.. však znáte některé filmové verze knih, které jsou jednoduše příšerné. Bylo tam sice pár drobností, jež se od knihy liší. Jako např. jak Clary do klubu Pandemonium zavítala náhodou .. v knize to náhoda nebyla. A pár dalších. Nejsou to ale hlavní věci, jen drobnosti.

Když jsem přesvědčovala kamarádky, aby se mnou na to šly .. byl to vážně boj. Skoro žádná z nich ani nečte. A když u ano, tak věci jako Deník Poseroutky apod. Neustále mi opakovaly, že je to jako Twilight. Tak jsem jim zkusila ukázat ještě trailer .. a čeho se mi dostalo? Tohle je jako Twilight. To je jako scéna z Twilight. Další Twilight. Hele! Další Jacob! A já na to, ne to ne .. on ji nechce, on ji škrtí. A ony : no právě! Už jsem to málem vzdávala, když jsem zašla za poslední možnou volbou.. L. jsem sice musela tky hodně přemlouvat, ale ne kvůli tomu, že je to jako Twilight .. (díky bohu!), ale že se nebude bát. Nakonec to vyšlo a tak jsme se v neděli večer vydali do kina. Už to nebyla premiéra, tak tam moc lidí nebylo. Tipla bych jen něco kolem 15 i s námi.

A teď už k obsazení herců. . . Pořád si nejsem jistá, jestli se mi až tak líbil Jamie Bower v roli Jace. Ale jsem si stoprocentně jistá, že Lily Collins hrající Clary, Robert Sheehan jako Simon a Lena Headey jako Claryna matka spolu s ostatními rozhodně ano! Z nich jsem byla přímo nadšená.

Film doporučuji vidět, co nejdřív. A pokud máte možnost, tak ještě v kině. Je to mnohem lepší a silnější zážitek, než na pc. Věřte mi. Já zkusila obojí.

Soundtrack:
A nejen že byl sám o sobě jednoduše skvělý. Ten film měl i celkem povedený soundtrack!
Neříkám, že se mi líbily všechny písničky, ale dost na to, abych si ho zamilovala.
PS: Vím, že je hodně podobný Harry Potterovi, ale .. :)

nejoblíbenější ..

Tuhle už asi znáte. :D

2 komentáře:

  1. Souhlasím s tebou! :) Jeden z nejužasnějších filmů :) Klidně bych šla do kina znova :33

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”