Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: Blogtour aneb zeptej se na cokoliv

30. září 2013

Blogtour aneb zeptej se na cokoliv

blog tour konečná verze 3

Tento rok jsem se zapojila do celkem hodně projektů. Jeden z nich je Blogtour, kterou má letos na svědomí laurdes. Jedná se o velice úžasný projekt a doufám, že i příští rok budu mít šanci se zapojit. A o co, že jde ?
Každý, kdo se zapojil si vymyslel otázku, kterou ale ještě nikdo neměl a na tu se ptal různých spisovatelů a ti mu pak odpovídali. Já jsem nejdřív napsala jen 16. Pak ale, když mi v září přišli jen 4 odpovědi, jsem se rozhodla napsat dalším 6. Takže nakonec mi odpovědělo 8 autorů, na což jsem hrdá.

PS: Omlouvám se za kdyžtak některé chybky a velice "lehké" provedení. V pondělí mám jen tak 4 hodiny volného času a z toho většinu zabírají úkoly apod. A tak se omlouvám, že to dnes nebude úplně doladěné.. Ale přece jen .. jsme tu kvůli odpovědím, ne ? :D

A moje otázka byla ..
Existuje u vás v knihovničce některý žánr, který převládá nad ostatními ? Pokud ne, proč? Protože většina lidí mají jeden nebo více specifických žánrů, které čtou více, než jiné. A jestli některý máte, jaký to je ?

.. ano, trošku jsem ji rozvedla ..

KATEŘINA PETRUSOVÁ
Přistoupila jsem k tomu zodpovědně a prošla jak knihovnu, tak čtečku. Takže můžu čestně prohlásit, že čtu fakt všechno :-)Myslela jsem si, že bude o něco převládat městské fantasy a paranormální romance, ale na paty jim šlapou horory, romány, detektivky, romance, dystopie, kuchařky, pohádky (je super mít děti a moct se tak vymlouvat, že tu novou, krásně ilustrovanou knížku kupuju jim ;-) ) a dokonce i odborné knížky. Co mi tu chybí, a občas docela citelně, je "klasická, stará" literatura, kterou mám ještě pořád doma u maminky a kterou si přestěhuju až do nového bydlení, které bude mít velkou knihovnu. Jen teda doufám, že do té doby nepořídím tolik knížek, aby byla i velká knihovna malá :-)
Takže když to shrnu: čtu vážně všechno. Mívám období, kdy třeba měsíc v kuse čtu detektivky, ale pak mám chuť si od nich odpočinout a začnu zase s něčím jiným. A ještě ke všemu je knihovna společná, takže jsou v ní i manželovy knížky - a když už tam jsou, byla by škoda je nepřečíst, že :-)

LAUREN OLIVER
Samozřejmě, že miluju čtení YA fikce, ale opravdu se snažím číst, co nejrůzněji, jak je jen možné. Myslím, že vystavováním se celé řadě nejrůznějších knih z nás dělá lepší spisovatele. A já si užívám vystavování sebe sami nejrůznějším druhům práce!

KENDARE BLAKE
Žánr, který mám nejvíce v mých knihovničkách je asi ...no, prakticky horor. Mám hodně hororových knih, ale ve skutečnosti, je to vetšinou temné a znepokojující. Temno a zneklidňující zabírá většinu prostoru.

FRANCISCO STORK
Knihovny v mém domě jsou naplněny všemi druhy různých knih. V jistém smyslu různé knihy odrážejí různé fáze mého života. Existuje mnoho druhů knih, které nejsou fikce. Vždy jsem byl zaujat ve světových náboženstvích, takže je tady spusty knih o náboženství: Křesťanství, Buddhismus, Hinduismus, Islám, Judaismus. Co se týče beletrie, většina z nich je to, co byste nazvali realistická fikce, což je druh knih, které píšu rád. Mám rád romány napsané autory z různých zemí. Když jsem byl ve škole, studoval jsem latinskoamerickou literaturu a tak mám mnoho románů od latinskoamerických autorů. Myslím, že pokud chcete být spisovatelem, musíte přečíst mnoho různých knih, mnoha různých druhů autorů, i kdyby jste psali jen jeden žánr knih.

Wendy Higgins
Téměř všechny knihy, které vlastním mají romanci - všechny druhy romantiky. Miluji romanci dospělých a YA.  Mám ráda moderní (realistické) příběhy, ale moje nejoblíbenější jsou paranormální a fantazie. Žánr, který mám nejvíce, je určitě paranormální romance.

Jodi Meadows
Mám hodně různých druhů knih v mých knihovničkách. protože jsem přesvědčena, že je pro autory důležité, aby četli široce, ale většina mých knih je v poslední době YA, protože to je to, co píšu. Ráda vím, co dalšího je zveřejněno, dobré, nebo vyhrává ceny. Mám sklon tíhnout k fantasy a sci-fi. Byla to moje první láska, když jsem jako malá četla, a to se nezměnilo.

C. C. HUNTER
No, když se podívám na své knihovny, musím říci, že většina mých knih jsou romány.  Některé z nich jsou pro dospělé a jiné YA. Ale romance přečíslí cokoli jiného. Vidíte, jsem romantik. Věřím v romanci, věřím v mého hrdinu, který mnou zmítá a unáší mě. A žijeme šťastně až do smrti. Takže, když jsem dokončím knihu, ráda se cítím dobře a romány mě nikdy nezklamaly.

TAMMARA WEBBER
Moje knihovna je z většiny zaplněná YA (young adult) literaturou. Romány mám ráda taky, takže většina z nich jsou ve své podstatě romantické. Mám ráda moderní příběhy (autory jako Colleen Hoover, Simone Elkeles nebo Jenifer Echols ), ale také paranormální ( jako Wicked Lovely od Melissy Mar nebo Mortal Instruments od Cassandry Clare a fantasy ( jako The Lumatere Chronicles od Meliny Marchetty ).

YA jsem začala číst, když moje nejstarší děti začaly, před několika lety. Také jsem vzala třídu v YA literatuře pro můj anglický titul. Uvažovala jsem nad tím, jestli být juniorským středoškolským učitelem, ale místo toho, jsem se stala vysokoškolským poradcem, kde jsem dostala titul. 

Také čtu klasiku a romány.

Sama jsem na své dlouhé odpovědi celkem pyšná. .. ale něco vám řeknu, .. překládat se to vážně nedá :D

PS: Čí odpověď vás nejvíce zaujala ?

4 komentáře:

  1. To je skvelý článok 8) U mňa prevláda fantasy, pretože to zbožňujem. No často sa fantasy žáner prekrýva s YA a mám aj viacero dystópií, takže mi tu prevláda asi najviac toho YA no s fantasy prvkami.
    FRANCISCO STORK je veľmi zaujímavý človek, všímam si všetky jeho odpovede všade a veľmi mi bijú do očí, podľa mňa to musí byť naozaj veľmi sčítaný a kvalitný autor a rada by som si od neho niečo prečítala, pretože jeho vyjadrovanie je také na hranici formálnosti a poézie 8D Vždy znie veľmi múdro a zaujímavo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Já mám nejradši dystopie, paranormální romance a realistickou contemporary. Francisco je velmi zajímavý. Má velice netradiční typ odpovědí a vůbec, ne moc ohraný druh knih. S tím s tebou souhlasím :))

      Vymazat
  2. Nejvíc mě zaujala odpověď od Kateřiny Petrusové :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”