Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: Když mají odlišné knihy skoro úplně stejné obálky...

28. června 2014

Když mají odlišné knihy skoro úplně stejné obálky...


A jak mě něco takového vůbec napadlo? No když už se ptáte, je k tomu vlastně i historka :D
Jednou takhle za soumraku, když venku padalo listí, mraky se stahovaly k sobě a pomalu se schylovalo k bouřce .. jsem si už trochu poloospale projížděla doma rozvalená na posteli vydané knihy v češtině z minulého roku. Roku 2013.
Když jsem narazila na tuto knihu. Knihu Tajemství Lynburnů, o které jsem nikdy předtím neslyšela ač mi připadala tak povědomá. Ale nechala jsem to být. A tak jsem si popojela dál k dalším měsícům a najednou jsem to spatřila. Knihu Easy. A okamžitě jsem se, stále s náhlým šokem na tváři, vrátila zpátky. A tak v jednu chvíli pořád zírám na obě knihy a v druhou již rozklikávám blogger a přidávám obrázky obálek. Ale jelikož mi jenom jeden příklad podobnosti u tohohle téma přišel málo .. nechala jsem to být a uložila do konceptů, že se k tomu někdy později vrátím.
Přijde mi to jako včera, .. (eh .. to bylo včera :D) když jsem prohledávala koncepty. Ne, ještě jsem k tomu nic nepřidala, až dnes. Znáte to .. zase se dívám a v tom mě upoutá jedna obálka. Čistý. A tak si říkám, neviděla jsem něco hodně podobného u Shatter Me? Ano, viděla. A tak jsem sem přidala druhý pár obálek. A napadlo mě: Proč se nezkusit podívat do kategorie právě vydaných? Možná něco ještě objevím. Otevřela jsem jsem si náhodně žánr contemporary .. a co na mě po chvíli nesvítí za knihu? Torn Away .. říkám si.. tu holku prostě odněkud znám .. odněkud z nějaké časocestovací knihy .. probírám ty, které znám a po chvilce bingo! Narazila jsem na knihu Čas mezi námi. A tak zase pokračuji v projíždění dalších contemporary a uvidím i Rain. A to už si okamžitě vzpomínám na knihu Bez naděje..
(stručně vzato .. :DD)

Někdy si už vážně říkám .. že takovéto shody v některých obálkách jsou i příliš. Jako např. hlavně ukázky 1 a 3. Proč nemůžou prostě vzít fotoaparát a nafotit si svojí fotku na obálku? Proč musí používat ty již použité? A i kdyby to třeba byli i jen stejní modelové .. to by mi tolik nevadilo, ale ať tam dají jejich jinou pózu. No.. ale teď již ke zmíněným ukázkám, pokud jste se dočetli až sem:


18741757 

Vidíte ten pár? Prostě hrůza.. stejný sklon hlav, oblečení, lidé ... prostě vše.

22320091 13455782

Nápad oka na obálce, dobrý.. jistě každé musí mít místo řas větve, z nich vylétávající černé ptáky, jako slzy vodopád a zatím vším jen oblaka.. určitě tě to napadne každého i bez trošky inspirace... taková běžná věc..

18817191 18522639

Ach, tak tohle je snad ještě lepší než ukázka číslo jedna.. to je snad 97% ta samá obálka. Ale musí se jim nechat, že si aspoň pohráli s velikostí holky a přiblížením .. to se vážně nedá..

15845648 

A nakonec .. stejně barevně laděné písmo, stejná holka stejně oblečená .. akorát je vyfocena z druhé strany .. ale kdyby jste mi řekli že tyhle dvě knihy vedle sebe jsou jedna rozpůlená svisle uprostřed .. věřila bych vám a ještě jim gratulovala, že to vypadá zajímavě ..

Snad se vám dnešní "debata" líbila a donutilo vás to stejně jako mě také trochu přemýšlet nad leností některých grafiků obálek a nebo jejich nepozornosti (ale o tom si myslím své :DD)
Doei!

2 komentáře:

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”