Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: Filmová recenze (7) - Hvězdy nám nepřály

7. června 2014

Filmová recenze (7) - Hvězdy nám nepřály

Hvězdy nám nepřály / The Fault in Our Stars




Hoi, už jsem se dlouho neviděli, co? :D No .. byla jsem nedávno v kině. Myslím, že uhádnete film.

Znáte ten pocit, když cítíte, že vám něco v tu chvíli opravdu, ale opravdu sedlo? Že to, co jste v tomhle případě viděli, bylo v tu pravou chvíli? A že to bylo naprosto neskutečně dokonale ohromující? A ten okamžik jste nemohli dělat nic lepšího, než vidět Ten film ? Film Hvězdy nám nepřály podle knihy Johna Greena, kterou již pravděpodobně zná celý svět.

Je to příběh o dvou lidech. Oba se střetli s rakovinou. A jednoho dne do sebe narazili, vzhlédli a .. dál už to znáte...

Teď asi máte pocit, že víte vše, pokud knihu ani film neznáte. Nechte mě vám to trošinku osvětlit: Mýlíte se!


Můj nejoblíbenější trailer všech dob. Vážně.

Ano, film o rakovině = tragédie Romeo a Julie zase v jiné podobě. = lež.

Jste romantici?
Přijdete si na své.
Říkal tady někdo fanoušek drama?
Máte to mít.
A co takhle špetka tragédie?
Jak je libo,
Ale určitě byste raději něco originálního, neotřelého, plného úžasných citátů, písní a příběhu, z kterého budete smát, brečet a zasněně hledět do zdi. Něco, co vás donutí přemýšlet.
Jako Hvězdy nám nepřály.

Je podle knihy? 
Musím se přiznat, že už je to pár měsíců .. v únoru, řekla bych (?), co jsem knihu četla a musím říci, že jsem nedokázala najít jedinou věc, jež by byla jinak.

Závěr ..


Když se mě kamarádka před pár dny poté, co jsem na tom byla v kině zeptala, jestli bych nechtěla jít na tenhle film do kina - moje odpověď zněla ano.
Nejsem člověk, který by si vše musel kupovat na dvd a cd, ale pokud jde o tohle - dvd i případný soundtrack musím mít.
Absolutně plánuji re-watching a re-reading.
Mé oblíbené scény = všechny.
Herecké výkony = skvělé. (ale nejsem odborník :D)
A to nejdůležitější na konec: Jestli jsem brečela? Jo. Dokázala bych říct kolikrát přesně? 6x.

Nějaké ty nezajímavé zajímavosti..





A) Jako to bylo se Zlodějkou knih, kde se mi po přečtení začala líbit Němčina ... před tím jsem jí nesnášela, tak to bylo s Hvězdy nám nepřály filmem. Od té doby zbožňuji holandštinu (dutch). A dokonce se i hooodně chci jet podívat do Holandska. Hlavně do Amsterdamu k tomu mostu, kde byli.

B) Kdykoli vidím znovu trailer, ať už je to reklama na youtube .. nikdy ho nepřeskakuji a mám co dělat, aby ze mě nebyla troska.

C) Na filmu se podílel John Green! To asi není překvápko, jak vidím :D

D) Napsala jsem recenzi i na knihu. Já vím .. COŽE?! :D 

E) Víte, že herec co hrál Guse (Ansel) pózuje v metru před plakáty svých filmů a fotí se? :D

F) Také umí stepovat.

G) Oba hlavní herci hráli v Divergenci. Tris a jejího bratra Caleba.

Doei! .. co jsem vám říkala? :D

2 komentáře:

  1. Sakra, asi z toho brzo začnu depkařit! :D do kina se totiž nejspíš vůbec nedostanu O.o kamarádka, která knížku četla (a mooooc se jí líbila) nechce film vidět, protože nesnáší zfilmované knihy. To já sice většinou taky, ale pořád tu jsou některé výjimky (např. HG), kterým ale člověk přece musí dát šanci, aby je objevil! :D Takže jak zjistí, že to stojí za starou bačkoru, když se na to ani nepodívá? No a druhá kamarádka, která sice moc nečte, ale poslední dobou docela dá na moje doporučení, ode mě asi před měsícem dostala za úkol si to přečíst, aby se mnou mohla jít do kina. Chtěla to číst tak jako tak, takže by to pro ní neměl být problém... Ale co myslíš? Samozřejmě ještě ani nezačala! :D což je u ní docela průšvih, protože čte jednu knížku třeba dva měsíce. Takže jestli nevytáhnu do kina nějaké spolužačky, tak fakt nevím... :D Herce podle mě vybrali výborně, úžasně tam zapadají :) a jsem po tvé recenzi fakt ještě nedočkavější, než jsem si myslela, že to jde.! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně! HG, hlavně dvojka byla super! :D No... já jak jsem se přestěhovala, tak jsem ve třídě narazila na stejnou knihomolku jako jsme já a víš, že neměla ani ponětí co je Divergence a Hvězdy nám nepřály?! :D No .. samozřejmě jsem jí přikázala ať si laskavě doplní základní vzdělání :DD

      Můžeš jít do kina se mnou! :DD ..:DDD Vybrali je božsky :D No, až ten film uvidíš .. :D

      Vymazat

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”