Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: Filmová podoba týdne (6) - Vampýrská akademie

13. března 2014

Filmová podoba týdne (6) - Vampýrská akademie


Jedná se o meme jehož autorem je Niklaus. Cílem tohoto meme je každý týden uveřejnit nějaký film/seriál, který je podle knihy.

Vampýrská akademie / Vampire Academy



-- aneb filmový příchod Dimitriho .. dokonce se i představil .. --

Režisér filmu:
Mark Waters

Hrají:
Zoey Deutch, Lucy Fry, Danila Kozlovskij, Joely Richardson, Dominique Tipper, Sarah Hyland, Olga Kurylenko, Cameron Monaghan, Gabriel Byrne, Sami Gayle, Dominic Sherwood

Trailer:

Můj názor:
Takže .. ehm .. . Nečekejte, že se jdete podívat na knižní zpracování Vampýrské akademie. Podle knihy to sice sem tam je, ale je to takové .. no nevím. Rozhodně nevědět, že je to podle této knihy a kdyby tam byla jiná jména, myslela bych si i, že se jedná spíše o nějakou parodii.

Vím, že je to prostě (hlavně ze začátku) teen série, ale v tom filmu .. podle mě to trochu přehnali. Jako bylo to dobré = vtipné, rose .. , ale bylo to hoodně cheezy. Až moc.

Pak také ta technologie, ehm. Nevím, jak to přišlo ostatním, ale na mě to bylo zase přehnaně moderní. Vážně si nepamatuji, že by v knize autorka popisovala něco jako tohle.

A když už jsem zmiňovala slovo cheezy.. ten soundtrack ve filmu.. hádejte, jaká úvodní píseň vás na začátku vítala ..


Postava Rose Hathaway. Pokud je něco, co tomuhle filmu dodalo božkost, jsou to její hlášky a chování. Neuvěřitelně to film pozvedlo. Vím, že jednou u jejich "milostné" scény mu Rose řekla nějak "my ausie-sausie-dausie" (?) v titulkách se to dá najít pod překladem "můj supermane" a .. k tomu zbytku, vážně mě to rozesmálo :D To jak to znělo + význam + pohledy ..Stále ta stejně úžasná Rose. Což mi připomíná .. pamatujete si, jak končila ta kniha? No, tak v tu chvíli to ve filmu ještě není konec a vážně jsem to nečekala stejně jako Dimitri, Rose.. to se jí povedlo :D A pokud jde ještě o ten konec .. víte, jak (spoiler na 3. díl - v bílém písmu - končí čarou) | na konci toho třetího dílu, tam byli všichni překvapení, když se na ně vyřítila banda strigojů? Nikdo to nečekal. No tak v tom filmu na konci byla ukázána jeskyně plná strigojů ještě , řekla bych skoro v čele Soňi Karpové ..| Já doopravdy myslela, že si ze mě dělají srandu .. přeskočit dva díly? To jako vážně? A zrovna Soňa? Myslela jsem si, že aspoň trochu zachovají dějovou linii i s překvapeními apod. ..  ale tak asi ne no.

Samozřejmě je tam spoustu momentů, které v knize nebyli, nebo naopak jako stříbrné kůly atd. To už jsou ale spíše maličkosti..

Moje hodnocení?
Shrnutě? Byli tam někdy hodně dobré momenty, ale neřekla bych, že mě to dostalo. Spíše průměrný film na 1|2 shlédnutí, než trhák.. bez Rose .. hmm .. byl by na tom mnohem hůř.

8 komentářů:

  1. Ja som myslela, že umriem z toho konca 8D strašne som sa na Rose smiala, ale tak mohla mu dať aj tú pusu dodatočne! A tí Strigoji so Soňou, to sme tiež nepochopili moc 8D Pri úvodnej pesničke sme sa s babami hneď na seba pozreli typu "dobre to začína 8D" ale inak sa i to lúbilo. Ja som podľa traileru očakávala niečo podobné, knihy zbožňujem a síce dokafrali veľa vecí, ale rada si film kuknem znova a bola by som veľmi rada za 2ku, min. kvôli hercovi na Adriana, ktorého vyberú 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Já i čekala, že se políbí :D Jn .. na něho se taky moc těším ve dvojce :DD

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Bylo toho na mě moc a tak vůbec .. ale jsem zpátky! :D

      Vymazat
  3. Ahoj ! :) Jmenuji se Lucia a tvůj blog jsem si zamilovala<3 Založila jsem si blog,píšu nějaké ty recenze a chtěla bych tě požádat o shlédnutí blogu a případný komentář s názory. Moc děkuji:)

    www.crazynewdays.blog.cz


    P.S. S názorem souhlasím. Knížku jsem četla,film viděla a mám podoný názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Tak to děkuju :D Teď jdu do kina, ale večer se podívám :)

      Vymazat
  4. knížky se mi moc líbily, četla jsem všechny a film byl překvapivě sranda :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”