Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: I'm obsessed with .. (8) - Speciál - Seriály

2. května 2014

I'm obsessed with .. (8) - Speciál - Seriály


Meme z dílny Emily L. Cílem je zveřejnění obsese .. může to být libovolná věc, osoba, jídlo, kniha atd. .. spolu s krátkým informativním článkem.
Aneb taková moje omluva za to, že jsem tady tak dlouho nebyla.

Seriály
:obsah článku:
co jsem dosledovala, sleduji a co doporučuji!
aneb seriály 30 krát

takový malý speciál

(DOPORUČUJI = 4-5 hvězdiček)a(PRŮMĚR = 2,5-3,9 hvězdiček)

The Tomorrow People                                                                     Gilmorova děvčata

The Walking Dead                                                                          Sex ve městě                                                                                                                                              
Pretty Little Liars                                                                            The Lying Game

The Vampire Diaries                                                                       Krok za krokem

The Carrie Diaries                                                                           The Secret Circle

Under the Dome                                                                               Gossip Girl

Glee                                                                                                  How I Met Your Mother

Arrow                                                                                               Čarodějky

Agents of S.H.I.E.L.D.                                                                      Chůva k pohledání

Doctor Who                                                                                       Buffy, přemožitelka upírů

The Big Bang Theory

Teen Wolf

The Originals

Sherlock

Once Upon A Time

Game of Thrones

Ravenswood

Kdo přežije

Supernatural

Mentalista

pokud vás nějaké zaujaly .. více v celém článku...
Tak to byly ve zkratce seriály, které sleduji (levý sloupec) a které už neběží a dosledovala jsem je (pravý sloupeček). Teď se k nim ale podíváme trochu blíže..

The Tomorrow People - PRŮMĚR/DOPORUČUJI


 
Nedávno objevený seriál.. a když říkám nedávno, tak přesně v pondělí .. no .. před měsícem . Jedná se o vyspělejší skupinu lidí se schopnostmi, kterým se říká 3 T. . telekineze, telepatie a teleportace
Ultra = skupina, která je pronásleduje a zabíjí. Stephen? Kluk na kterém vše záleží.. (věřte mi, časem vám bude připadat lepší)

The Walking Dead - DOPORUČUJI

 
Taky nedávno objevený,. .. no, objevený.. spíše zhlédnutý seriál. Přesněji řečeno - úterý ... před měsícem  něco... A tady jde o přežití, když svět zamořili zombíci..

Epizod už má hodně a patří mezi jedny ze známějších. Moc se mi to líbí, hlavně kvůli faktu, že je to jediný seriál se zombíky, který sleduji a tak je to něco jiného.

Pretty Little Liars - DOPORUČUJI 


Už jen čekám a čekám na další epizody, které přidají. A teď až do 10 června do nové série .. a ten konec .. já to asi nedám.. Je to seriál, který sleduji už dlouho a můžu říci, že je to od každé série, čím dál tím zamotanější a šílenější.. líbí se mi to více. A o tomhle tento seriál je. Bylo jich 5, jedna záhadně zmizela, 4 zůstaly. "A". jim začalo posílat sms s výhružkami, jejich tajemstvími ..

Skvělé, skvělé, skvělé ..

Jeden z mých oblíbenějších.

The Vampire Diaries - DOPORUČUJI

 
Upíří deníky. Nekoukejte se na to v českém dabingu, prosím .. dabing je příšerný, přeloženo je to děsně. Jinak .. úžasné a .. myslím, že vysvětlovat o čem to je nemusím, Stačí jedno slovo - Ian Somelhalder a víte, že to chcete vidět.

A samozřejmě .. už jsem ho samostatně zmínila v tomto meme - TVD (akorát varování : už to je trochu zastaralé, kvůli faktu, že jsem v té době ještě neviděla 5. sérii. atd.) a IANA S.

Brzy se asi vrhnu na EDIT obou odkazů .. mm..
Jeden z mých oblíbenějších.

The Carrie Diaries - PRŮMĚR

 
Už jsem představovala tady - Filmová podoba týdne. Seriál, který jsem našla díky Sexu ve městě, o kterém bude níže.. je to vlastně taková předkapitola. A ano, sleduji ho už nějaký ten čas a myslím, že je dobrý.

Under the Dome - PRŮMĚR/DOPORUČUJI

 
Díky a ještě jednou díky Ellie. Tento seriál jsem našla jen díky ní. A je podle předlohy knihy od Stephena Kinga. A jak už jste si možná někteří domysleli .. lidé jsou v jednom malém městečku uvěznění pod kupolí s otázkou - kde se vzala? proč je tady?

Glee - DOPORUČUJI

 
Paráda, paráda a paráááááda. Už asi víte, že tenhle seriál zbožňuji. Mohli jste i pár songů z něho zahlédnout na mém blogu jinde. Říkala jsem si, když je Cory mrtvý, nebude mě to bavit, bude to o ničem. A něco vám teď řeknu, není. Je to - jiné. Jako by se to najednou obrátilo a přestoupilo na jinou dráhu. Není horší ani lepší. Je jen .. jiná. Rozhodně mě fascinuje, jakým směrem se to ubírá a kolik jiných pocitů, z toho můžete vycítit. Rozhodně to stojí za to. Věřte mi, je to tak.

Arrow - PRŮMĚR/DOPORUČUJI

 
Bývalo to mnohem lepší. Asi takhle.Ale rozhodně se na to podívejte. Kluk, co si užívá má všechno je najednou muž s kápí, co honí po městě padouchy? Proč ne.

Agents of S.H.I.E.L.D. - DOPORUČUJI

 
Kdo z vás má rád Marvel? Neváhejte, je to přesně pro vás. Víte, že i na tento seriál navazuje později film Kapitán Amerika 2?

Superhrdinové, tajná vládní organizace ..

Doctor Who - DOPORUČUJI

 
Pán času je původní britský televizní sci-fi seriál společnosti BBC. Popisuje dobrodružství cestovatele vesmírem a časem, který si nechá říkat "The Doctor". Cestuje ve své lodi Tardis, která zvenčí vypadá jako britská policejní budka z 50. let a se svými společnicemi zkoumá vesmír a čas, řeší problémy a napravuje škody.

Zajímavost : Seriál je zapsán v Guinnessově knize rekordů, jako nejdéle běžící sci-fi seriál na světě a je součástí moderní britské kultury.

Já osobně seriál zbožňuji .. a to na sci-fi nejsem vůbec :DD (Nejlepší doktoři jsou Smith a Tennant .. ten první stojí za houby ...)

The Big Bang Theory - DOPORUČUJI

 
Leonard a Sheldon jsou fyzici. Někdo by je označil za šprty, ale v dnešní době je přesnější označení "geek". Žijí ve svém vlastním světě a realný život jim nic neříká. To se změní příchodem jejich nové sousedky, krásné blondýny Penny, obyčejné holky, které je svět Leonarda a Sheldona úplně neznámý, což často, vlastně vždy, vyústí do zábavné situace.

Teen Wolf - PRŮMĚR

 
1. série - tu bych ještě doporučovala, ale ta 2. série ... ehm .. ta už je vážně nic moc ..

A o čem, že to je? : Mladý outsider Scott se jedné noci potlouká po lese, když je napaden vlkodlakem. Naštěstí ze souboje vyvázne jen s kousnutím. Ale brzy si začne uvědomovat, že se s ním něco děje...

The Originals - PRŮMĚR

 
Pokud znáte Upíří deníky, je velká pravděpodobnost, že budete znát i tento. Stejný svět. Akorát je to v New Orleans a jenom o původních. Prvních pár epizod je celkem hrůza .. pak to bude skvělé a pak to zase začne být takové průměrné ..

Sherlock - DOPORUČUJI

 
Jedná se o nejnovější zpracování příběhů slavného detektiva Sherlocka Holmese. Sherlock jako poradce pomáhá policii v současném Londýně. Zpracovány jsou klasické příběhy s ohledem na moderní prostředí, ve kterém se vše odehrává.


Umění dedukce, detektivka, úžasní herci, hlášky ...
Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů.


Sherlock Holmes: Promiňte, musím běžet. Myslím, že jsem nechal svůj bič v márnici.

Sherlock: Sériové vrahy miluju, vždycky je na co se těšit.

Sherlock: Ticho! DI Lestrade: Nic jsem neřekl. Sherlock: Přemýšlel jste, a to ruší.

Donovanová: Našla jsem lidské oči! Sherlock: Vrať je zpátky! Donovanová: Byly v lednici. Sherlock: Je to experiment!

Pár ukázek jenom z prvního dílu první série..
Zatím jsou jen 3 série, ale pracuje se i na 4. sérii Jeden z mých nejoblíbenějších dílů je 2x01 Skandál v Belgravii. Mám ráda Irene Adler.. 

Once Upon A Time - DOPORUČUJI

 
Kdo by neměl rád pohádky? A co teprve ty převyprávěné?

Pohádky existují. A v jedné z nich zlá čarodějnice všechny postavy z pohádkového světa zaklela a uvěznila ve skutečném světě, kde si už nikdo z nich nepamatuje kým původně byl...

Zbožňuji seriál... zase jeden z mých nejoblíbenějších ... čím dál to je .. tím se mi zdá, že se mi líbí víc a víc :DD

Game of Thrones - DOPORUČUJI

 
Pro žádné měkoty bych to rozhodně nedoporučovala. Pokud ale máte rádi fantasy, nevadí vám násilí a "trochu" sexu .. no rozhodně bych na to nekoukala, pokud je vám 11, 12 ...

Výpravné středověké fantasy z produkce HBO, natočené na motivy epické ságy George R.R. Martina "A Song of Ice and Fire".

Kontinent, kde léta trvají desítky roků a zimy se mohou protáhnout na celý lidský život, začínají sužovat nepokoje. Všech Sedm království Západozemí je zmítáno bojem dvou mocných rodů na život a na smrt o nadvládu nad celou říší. Zemí otřásá zrada, chtíč, intriky a nadpřirozené síly. Krvavý boj o Železný trůn bude mít nepředvídatelné a dalekosáhlé důsledky...


Ravenswood - PRŮMĚR

 
Seriál Ravenswood je tzv. spin-off seriálu Pretty Little Liars.

Fiktivní město Ravenswood v Pensylvánii již po několik generací sužuje smrtelná kletba. Jednoho dne se životy pěti cizinců spojí a společně se ponoří do záhadné a strašidelné historii města, aby odhalili původ kletby dřív, než bude pozdě.



No, že by mě to nějak extra nadchlo, to se říci nedá, ale koukat se na to dá.. 

Kdo přežije - DOPORUČUJI

 
Další z mých více oblíbených... a teď jsem dokonce sama soutěžící v knižní podobě .. úžasné.

Známá reality show, ve které je skupina soutěžících vysazena uprostřed ničeho, na místě mimo civilizaci. Ti pak hrají o hlavní cenu, kterou je peněžitá odměna. Jsou nuceni s minimálními zásobami spolupracovat a dokázat přežít za mnohdy velmi těžkých podmínek. Vzájemně se postupně v hromadném hlasování vyřazují, až zbyde pouze jediný vítěz, ostatní odejdou s prázdnou. 

39 dní, 16 soutěžících, 1 vítěz.

(Počet soutěžících se v několika sezónách liší.)


Supernatural - DOPORUČUJI

 
Duchové, záhady .. pokud se hodně bojíte, nemáte rádi horory, raději se na tenhle nedívejte ... jako nechci říkat, že by to bylo kdovíjak hororové, ale z pár epizod a věcí byste pravděpodobně měli noční můry :D Také patří do mých více oblíbených ...

Dean a Sam jsou bratři, kteří v mládí přišli za nejasných okolností o svou matku. Od té doby jejich otec nahání po zemi všechny možné i nemožné démony a přízraky, do čehož se snaží zapojit i své dva syny. Jenže mladší Sam, který si již smrt matky příliš nepamatuje, nechce tuto činnost dělat a tak odchází z domu studovat. Po letech se u něj doma objeví jeho bratr s tím, že jejich otec pravděpodobně na jednom ze svých "lovů" zmizel. Dean a Sam se tedy vydávají po jeho stopách v čemž jim pomáhá otcův deník, který objevili na jedné policejní stanici v městečku, kde též řádil démon...

Mentalista - DOPORUČUJI

 
Kdo má rád detektivky?  ... také jeden z těch "více oblíbených"

Mentalista. Někdo, kdo používá bystrost mysli, hypnózu a/nebo sugesci. Mistr manipulace s myslí a chováním.

Patrick Jane (Simon Baker) je detektiv a nezávislý konzultant spolupracující s Kalifornským úřadem pro vyšetřování (CBI).

Patrick měl dříve vlastní televizní show, kde diváky přesvědčoval o svých paranormálních schopnostech. Pak ho ale policie vyzvala, aby těchto schopností využil při hledání masového vraha, který po sobě zanechává krvavého smajlíka a říká si Red John. Patrick souhlasí a k policejnímu týmu se přidává. Všimne si ho ovšem sám Red John a zavraždí jeho ženu a dítě.

Patrick se vzdává svého dosavadního života a přidává se k vyšetřovacímu týmu na trvalo. Doufá, že během vyšetřování ostatních vražd se mu podaří najít i Red Johna...


Gilmorova děvčata - DOPORUČUJI

 
Rory je chytrá, má bohaté prarodiče .. a je blázen do knih. A co má společné s její mámou? Obě neustále pijí kafe ... Já seriál zbožňuju .. a někdy se na něj podívám, i když jsem ho už celý viděla snad stokrát . 

Seriál je o vztahu matky (Lorelai) s dcerou (Rory), které problémy všedního života řeší mnohdy netradičním způsobem doprovázené vtipnými hláškami. Navíc bydlí v městečku, kde se každý s každým zná, tudiž nikomu neunikne žádný drb ani novinka.

Jeden z mých "více oblíbených".

Sex ve městě - PRŮMĚR/DOPORUČUJI

 
Předem vás varuju .. prosím neberte to podle anotace :D

Mohou ženy prožívat sex jako muži? Odpověď na tuto otázku se rozhodla objevit novinářka Carrie Bradshaw v sérii nejskandálnějších televizních komedií poslední doby. Sebe a svoje tři nejlepší kamarádky použila jako pokusné králíky při zkoumání možností třicetileté ženy, která chce zažít nějakou legraci ve městě plném seriózních svobodných mužů, kteří si myslí, že závazky a povinnosti jsou pro ty druhé...

Kupodivu a to hodně se mi tento seriál zalíbil. Vážně jsem to nečekala ani náhodou .. možná taky proto, že hlavním postavám už táhne na 40 :D Ale jednou jsem čekala v tv, až budou hrát .. myslím, že to bylo HIMYM, když  ještě dohrával tento .. no, tak či tak .. taky bych asi nedoporučovala, aby se na to koukali ti věku mladšího :D

The Lying Game - PRŮMĚR

 
Nemáte co dělat? Pravý seriál na který se koukat. Předem říkám, nebudete z něj padat ze židle, ale rozhodně vás to zabaví na několik hodin.

Emma a Sutton jsou identická dvojčata, která byla při narození rozdělena. Sutton byla adoptována bohatou rodinou, Emma takové štěstí neměla a skončila v pěstounské péči. Když se konečně shledají, vymění si místa - Emma tak poprvé pociťuje, jaké je to mít milující rodinu, zatímco se Sutton snaží vypátrat, kdo je jejich matka.

Krok za krokem - DOPORUČUJI

 

On je rozvedený otec tří dětí. Ona je rozvedená matka tří dětí. Jednoho dne se oba jeho přičiněním ocitnou na Jamajce, kde se opojeni romantickým prostředím rozhodnou vstoupit do svazku manželského. To ovšem netuší, jak krušné chvíle jim připraví jejich ratolesti ve chvíli, kdy se Frank rozhodne nastěhovat do domu své nové manželky Carol. Rozjíždí se nezastavitelný kolotoč událostí, které nikdo nepřipraví lépe než samotný život smíšené rodiny Fosterů a Lambertů.

Neskutečně zábavný seriál. Sice už je trochu starší, ale pořád stejně dobrý. Kdyby jste se mě zeptali, na jakém seriálu jsem strávila většinu "dětství", byl by to tenhle.

Jeden z "více oblíbených".

The Secret Circle - PRŮMĚR

 
Příběh o mladé čarodějce přistěhující se do nového města, kde jak zjišťuje, není čarodějkou pouze ona. Navíc jak se zdá, je součástí tajemného klanu a hlavní postavou v staletí-trvající bitvě dobra se zlem.

Na motivy knižní série od L.J.Smith, která napsala také Upíří deníky. A stejně jako u Upířích deníků, za převedením na televizní obrazovky stojí Kevin Williamson.


Měla jsem ho hodně ráda. Dokonce tak, že mám podle hlavní hrdinky přezdívku :DD Teď už to moje původní nadšení z tohoto seriálu bohužel nechápu .

Gossip Girl - PRŮMĚR/DOPORUČUJI (MLADŠÍM)

 
Seriál pro spíše mladší teenagery..

Gossip Girl je americký seriál natočený podle knižní předlohy od Cecily von Ziegesar. Zavede nás do života New Yorské smetánky, ale zároveň i do života obyčejných lidí.

Co mají společného? Všichni navštěvují elitní školu na Manhattanu, kde je královnou Blair Waldorfová, jejíž život se zdá být na první pohled perfektní. Má bohaté rodiče, je populární, má krásného přítele, ale nemá zas až tak šťastný život.

Gossip Girl nám ukáže, že peníze opravdu nejsou všechno a že problémy má každý jedinec. A ty se začnou nořit na povrch, když se do města vrátí její někdejší přítelkyně Serena Van Der Woodsenová, která před časem odešla bez rozloučení na internátní školu..

How I Met Your Mother - DOPORUČUJI

 
Barney, Barney, Barneyho hlášky. Jeden z nejvtipnějších seriálů, co jsem kdy viděla. Při každé epizodě se budete smát a smát a smát. Sice je to tak trochu o ničem, ale .. who cares? :D
Vážně doporučuji. Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů.

PS: Ale ten úplný konec šíleně zkazili ..


Čarodějky - DOPORUČUJI

 
A kdyby jste se mě ještě jednou zeptali, na čem jsem strávila další polovinu mého "dětství", odpověď by byl seriál Čarodějky. Celý jsem ho zhlédla snad padesátkrát a to skoro ani nepřeháním.. Dokonce i teď se sem tam podívám na pár epizod, když mám třeba prázdniny.

Phoebe (Alyssa Milano) přišla v New Yorku o práci a tak se vrací do San Francisca za svou jedinou rodinou, dvě sestrami. Její starší sestra Piper (Holly Marie Combs) ji přivítá s nadšením, ale nejstarší z nich, Prue (Shannen Doherty) ne. Obviňuje Phoebe z toho, že kvůli ní se jí rozpadl vztah. Ještě v ten stejný večer si Phoebe a Piper hrají se starou spiritistickou tabulkou a její ručička začne ukazovat sama od sebe písmena, z kterých vznikne slovo podkroví. Phoebe se tam vydá a najde starou, rodinnou knihu kouzel. Prečte z ní zaklínadlo a to obnoví moc všech sester, kterou v nich uspala jejich babička, když byly ješte malé. Druhý den sestry zjistií, že každá z nich má jinou schopnost. Prue má telekinetické schopnosti, Piper umí zmrazovat čas, Phoebe mívá předtuchy budoucnosti. Brzy se ukáže, že není všechno tak jednoduché, jak se na první pohled zdálo. Musí bojovat s démony, čaroději, prožívají komplikované životní situace a především se snaží utajit své schopnosti před okolním světem.

Chůva k pohledání - DOPORUČUJI

 
A konečně seriál, který jsem i s mámou viděla milionkrát a stále se na něj, někdy díváme , když teď zase běží na prima love :D

Když Fran vyhodili z obchodu s kosmetikou, snažila se prodat poslední make-up. Narazila na dům Maxe Sheffielda (ovdovělý brodwayský producent se třemi dětmi), tomu se zalíbila, a tak ji najal jako chůvu ke svým ratolestem. I když nutno přiznat, že Franiny výchovné praktiky jsou poněkud zvláštní stejně tak i její účes, oblečení a zbytek rodiny.

Buffy, přemožitelka upírů - DOPORUČUJI

 

Buffy je na první pohled obyčejná holka, která se od svých spolužáků liší tím, že je vyvolená pro boj s upíry. K tomu aby přeprala a zlikvidovala všechny démony potřebuje pomoc školního knihovníka Gilese, napraveného upíra Angela, nejlepší kamarádky Willow a kamaráda Alexe.

Jeden ze starších, ale je úžasný. Patří mezi mé oblíbenější.

2 komentáře:

  1. jee Gilmorova devcata <3 vetsinu serialu znam a ty co neznam se zkusim podivat. nejak jsem posledni pulrok nemela cas sledovat vubec nic, tak mi serialy trochu utekly, tak to vezmu jako doporuceni, diky :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O ODZNÁČKY A KNÍŽKU
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gilmorky jsou prostě klasika :D Nemáš zač :) Tak jsem to právě i tak trochu původně zamýšlela :D Sama mám někdy dny, kdy se prostě chci podívat na nový seriál, ale bohužel nevím který :D

      Vymazat

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”