Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: RECENZE: Legenda

1. prosince 2013

RECENZE: Legenda



Autor: Marie Lu
Série: Legenda
Díl: první
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 280
:Anotace: Na území, kde se kdysi rozprostírala západní část Spojených států, se nyní nachází Republika – stát, který je v nikdy nekončící válce se svými sousedy. Patnáctiletá June se narodila v jedné z nejbohatších čtvrtí v Republice, je zázračným dítětem a připravuje se na závratnou kariéru v nejvyšších vojenských kruzích. Stejně starý Day naproti tomu vyrůstal ve slumu a už ve svém mladém věku je nejhledanějším zločincem Republiky.
Oba pocházejí z naprosto odlišných světů a zdá se, že neexistuje důvod, proč by se jejich cesty někdy měly zkřížit. Ovšem pouze do doby než ..

Než se dostanu přesně k věci .. ta obálka. Nemyslím vzhled ale spíše hmatovou stránku. Taky vám to přijde tak cool? Ty zrnka a znak, to je tak krásně cítit..

Doslova, jako by jste zrovna viděli film. Co mě nejvíce zaskočilo, byla tloušťka knihy. U dystopie bych vážně nečekala tak tenkou knihu. A ještě to písmo, které je

Rozhodně to nebylo to, co jsem čekala. Ani náhodou. Ale bylo to teda něco. Jen jsem četla a četla. Teď to bylo takhle, potom jinak a dál zase úplně odlišně a nakonec to skončilo tak, jako když jste na horské dráze. Na začátku se pomalu rozjíždíte, poté jste na prvním oblouku, pak na tom největším a nakonec dojedete a popadáváte dech snažíc se vzpomenout, jak se to vlastně všechno stalo, protože vám to připadalo, jako by jste ještě před sekundou nastupovali a pak mrknutím oka zabrzdili a celou jí dojeli.

Svět byl, jak to asi nejlépe vystihnout .. no, určitě jiný, než jsem očekávala. Myslela jsem na pustiny, zemi tak v roce 2100 a vůbec moderní vyprahlou krajinu. Víc venkovních scén. Žádné "provedu pane" podřizování se veliteli. Představovala jsem si Daye a June utíkající budoucím New Yorkem, kolem kterého se tyčí poušť a daleko za ní hranice s koloniemi. Naopak tam jsou hodně interiérové scény. A většinou dost prostoru k fantazii, co se týče okolí.



Hlavní postavy Day a June se mi celkem líbily. Neříkám, že to byly charaktery typu "jed(e)n(a) z nejlepších". I tak se ale neřadily k nejhorším. Byl to spíš takový průměr s tím, že jsem si pak možná o trošičku více oblíbila Daye. June mi chvílemi přišla malinko otravná.

Je to jedna z těch, u kterých když čtete, jste přímo ve středu dění. Pořád jsem byla jako na trní. A kdyby to byla samostatná kniha, myslím že bych byla velmi naštvaná. Bylo by to moc rychlé na ukončení.

Knihu jsem si oblíbila hodně. Určitě patří mezi ty, které mám raději, než jiné. A jelikož i přes pár věcí, které by mohli být lepší, se mi kniha nesmírně líbila, tak jsem jí nemohla dát jinak, než :
HODNOCENÍ:
        

2 komentáře:

  1. Legendu jsem četla v létě :) bavila mě, akorát mi přijde trošku neoríginální :) ale rozjíždělo se to teda parádně.! :D a to přirovnání k horský dráze se ti povedlo :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenom malinko .. :D To teda! A děkuju :D Jiné mi tam ani nesedělo :D

      Vymazat

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”