Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: RECENZE: Clockwork angel

11. prosince 2013

RECENZE: Clockwork angel


7171637
Autor: Cassandra Clare
Série: The Infernal Devices
Díl: první
Nakladatelství: Simon and Shuester
Počet stran: 479
:Anotace: In a time when Shadowhunters are barely winning the fight against the forces of darkness, one battle will change the course of history forever. Welcome to the Infernal Devices trilogy, a stunning and dangerous prequel to the New York Times bestselling Mortal Instruments series.

The year is 1878. Tessa Gray descends into London’s dark supernatural underworld in search of her missing brother. She soon discovers that her only allies are the demon-slaying Shadowhunters—including Will and Jem, the mysterious boys she is attracted to. Soon they find themselves up against the Pandemonium Club, a secret organization of vampires, demons, warlocks, and humans. Equipped with a magical army of unstoppable clockwork creatures, the Club is out to rule the British Empire, and only Tessa and her allies can stop them....



Nepřipomíná vám to trochu úvodní znělku z Hry o Trůny? :D


Will Herondale aneb ten pocit, když začínáte číst knihu o které skoro nikdo nemluví jinak, než Will Herondale. Moc jsem si ho oblíbila, i když pak už trochu méně, což se znovu obrátilo v posledních kapitolách knih, kde jsem ho zase milovala. A kdo je ten hrdina? Samozřejmě tajemný, tak trochu psychopatický lovec stínů. A už jsem se zmínila, že cituje Janu Eyerovou?

Jem Castairs. Ze začátku jsem ho moc nemusela. Spíš jsem ho i brala jako takovou vedlejší postavu navíc. Ale pak, čím více se mi přestával líbit Will, tím více jsem si zamilovávala Jema.

Tessa Gray. Pokud čekáte, že se už v první knize zamiluje do jednoho z dvou, tak to se nesplní. I kvůli tomu, se mi možná líbila více. Copak se hned zamilujete po pár dnech do člověka, kterého jste nikdy předtím neviděli a obětujete pro něj vše? Podle mě ne. A za to má u mě velký bod. A pokud jde jinak o její povahu? Spíše jedna z těch jako je Rose Hathaway (VA, Bloodlines), bojovnějších. A říkám spíše, protože takovou bych ji na 100% neviděla. Neboli a jednodušeji řečeno celkem věřící, poslouchající a myslící bojovnice.

Jako jednu z vedlejších postav jsem si velice oblíbila samozřejmě Magnuse. Kdo by nepropadl kouzlu čaroděje, ještě když jste v kůži jeho milenky? Což mě přivádí ke Camille. Další z těch, co jsem si oblíbila.

A postava, u které mě scény s ní celkem nudily? Tak to je Charlotte. Kdykoli (naštěstí skoro vůbec), byly scény jen s ní a například někým jako je Henry, spíše nevýraznými, narozdíl od některých jako je Will, Magnus a podobně, měla jsem chuť přeskočit pár stránek.

Nicméně .. když jsem začínala číst, bylo to takové všelijaké. A trochu pomalé, neakční. Neříkám, že všude musí být nějaká akce, ale rozhodně by se aspoň něco málo mělo dít. Na začátku mi to právě u temných sester přišlo zbytečně natahující. Chápu, že je museli taky představit, ale Hlavně, jak byla několik desítek stran u temných sester, myslela jsem, že se zblázním. Pak se ale ukázal Will a všechno bylo najednou mnohem lepší.

Děj byl ze začátku hned jasný. Ovšem, čím víc ubývalo stránek do konce, tím více to bylo zamotanější. Vážně jsem pár věcí ani ve snu nečekala, že se stanou. Ani mě nenapadlo nad tím vůbec uvažovat. Stále ještě ani pořádně nechápu, proč to ti někteří udělali.

A co se týče konce? Nejvíce, co se mi na této knize líbilo, byl právě její konec. Celý epilog jsem byla tak nedočkavá, až se dozvím, co se vlastně děje, proč je daný člověk tam a co chce. A co si myslíte, že byla poslední věta?
"Why don't you tell me what the problem is?"


A i když jsem knihu zbožňovala, byly tam věci, jak už jsem zmiňovala výše, které se nedaly přehlédnout a kvůli tomu jí dávám:

PS: A ještě taková rada, pokud nechcete hodiny, nýbrž dny dlouho potom, co knihu přečtete,uvažovat nad tím, co (výše uvedená věta) to vlastně je. Pokud máte rádi Cassandřin styl psaní, zalíbil se vám její tajemný svět lovců stínů, plánujete si pořídit tuto knihu, hned si i sní vezměte aspoň druhý díl. Já už si radši pro opatření na Vánoce přála druhý i se třetím.
HODNOCENÍ:
      

6 komentářů:

  1. Teď už jsem zase v pokušení si ji koupit! :D jenže vím, že si to v angličtině tolik neužiju (četla jsem anglicky City of fallen angels).. Ale zase čekat než to tu vyjde.. :D a má nádhernou obálku.. proč už to na Slovensku mají a my ne?? :D poraď - mám si to koupit v angličtině (kde nebudu spoustě věcí rozumět a všechno ťukat do slovníku se mi nechce) nebo čekat na překlad (kterej bude za děsně moc dlouho, ale víc si to užiju)? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má nádhernou obálku :D Taky nechápu .. navíc jsem ani neslyšela, že by se to teď nějak v blízké době vůbec plánovalo vydat.

      Pokud čteš už trochu déle v aj, tak bych to rozhodně zkusila a když tak si potom přečetla i překlad. Pokud nečteš moc dlouho a jak si říkala, že si si to tolik neužila, tak bych ti rozhodně doporučovala zkusit slovenský, který by v tomhle mohl být lehčí. Angličtina tam vážně není zrovna nejlehčí a má to hodně popisů, takže když tomu moc rozumět nebudeš, tak ti to moc nedá. Já sama jsem sem tam narazila na pár věcí, které jsem v životě neslyšela. A pak když se nějaké z toho ještě párkrát znovu objevily .. :D Ale zkráceně .. :
      Pokud v aj čteš už déle - neměl by to být problém - a pokud jde o to neužití si toho, tak vždy můžeš ještě zkusit překlad. Protože čekat na něco možná i déle než rok mi přijde zbytečné.

      Doufám, že ti to trochu pomohlo. Snažila jsem se to napsat srozumitelně :D Ale když já se zakecám .. no, radši nic :D

      Vymazat
    2. díky! :) anglicky právěže moc nečtu, přečetla jsem zatím jenom 3 knížky.. :) vidíš, ta slovenská mě vůbec nenapadla :D ale mně se prostě šíleně moc líbí originální obálka.. možná si to koupím :) nebo spíš.. pokusím se ukecat nějakou dobrou duši (babičku, třeba :D), aby mi to koupila, jsem před Vánoci totálně zruinovaná :D a taky to záleží na tom, jestli raději nebudu chtít něco jiného ze svého obřího wishlistu... každopádně jsi mi pomohla, děkuju :) a klidně se zakecávej! :D

      Vymazat
    3. Nemáš za co! Ráda pomůžu :D

      Vymazat
  2. Na knížku se těším. Nevíš jestli vyjde i u nás? :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”