Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: Top týdne (7) - Podzimní čtení

19. října 2013

Top týdne (7) - Podzimní čtení


Toto týdenní pondělní meme je z dílny  Luu . Cílem je uveřejnit na dané téma top 10.
U mě ale nebude v pondělí, jelikož v pondělí nic nestíhám. Ale i tak jsem se ho chtěla zúčastnit a tak tady bude ( vážně se budu snažit ) každý druhý pátek. Neboli, jednou za 14 dní. Trochu jsem si to pozměnila, jelikož tak trochu nestíhám.
- - -
Seznam top knih, které jsem buď četla tento podzim, nebo si je chci ještě přečíst. Do knih k přečtení, jsem se snažila také zařadit spíše knihy, které se k podzimu hodí.
 A jaké jsou v mé top desítce?

1) Den co den
Na tu knihu jsem čekala hodně dlouho. Myslím, že jsem ji v angličtině (Every day) objevila asi před rokem. Nejdřív jsem si ji chtěla objednat v angličtině, ale jelikož si většinou z BD ráda objednávám po dvou, tak jsem ještě musela počkat, až budu mít na obě. Pár dní potom se kouknu, co u nás bude vycházet a co tam asi bylo? Den co den. Já byla tak nadšená! Těším se, až si ji přečtu. Zatím jsem sice jen listovala, ale vypadá úžasně.

2) Zlodějka knih
Nádhera. Nádhera. Nádhera. Zrovna ji mám rozečtenou a nemůžu uvěřit, jak je skvělá. Zatím jsem ještě moc nepokročila, protože - škola. Teď, když je víkend, je konečně čas. Mám ji z knihovny a to je taky jeden z důvodů, proč jsem se na ni vrhla dřív, než na Den co den. Ale stejně si myslím, že až ji dočtu, budu chtít vlastní kopii. Jak by krásně vypadala v knihovničce! .. ach ..

3) Eleanor and Park
Jedna z nejroztomilejších knih, co jsem četla. A také první přečtená tento podzim v seznamu. Ze všech, co jsem četla, se mi líbila nejvíce. Tak milá a sladká, ale přesto ne přeslazená, kýčovitá nebo otravná. Akorát si budete muset zvyknout na to pomalejší tempo, které kniha má.

4) The Indigo Spell
Třetí díl spin-off série Pokrevní pouta. Jak už jste si asi všimli, vlastním ji v originálním výtisku. A proč si ji chci tolik přečíst? Myslím, že už znáte odpověď.

5) The Perks of being a wallflower
Další, kterou jsem už také četla, je Ten, kdo stojí v koutě aneb v originále The Perks of being a wallflower. Čekala jsem od ní víc. Ale přesto se mi líbila. Zdá se mi ale, že film byl povedenější.

6) Rekviem
Delirium patří mezi jedny z mých nejoblíbenějších sérií. A tak není kupodivu, že si chci přečíst její poslední díl Rekviem, který mám na poličce už nějakou dobu.

7) The Delirium Stories
Jako další, také z trilogie Delirium, jsou tady příběhy Raven, Hanny a Annabel. Prodává se to i po jednom příběhu, ale já to chtěla mít vše pohromadě v jedné knize.

8) Past
Asi od února nebo března mi v knihovničce seděl druhý díl s názvem Horečka. Několik měsíců mi trvalo, než jsem se koupila první díl Past. Nevím, jak se mi to bude vážně líbit, ale rozhodně si ji chci přečíst a udlěat si názor. A pak se uvidí, jestli se přidám na stranu nenávisti nebo lásky. Už jen kvůli tomu se těším, až si ji přečtu. Zajímalo by mě, co na ni budu říkat.

9) Les rukou a zubů
Zombíci.. a na podzim? Skvělé. Lepší načasování snad být nemůže. Už jsem před pár měsící přečetla tak polovinu knihy, ale jak jsem byla u babičky, tak jsem se moc soustředit nemohla a tím pádem jsem ji odložila .. a když já odložím knihu, trvá dlouho než ji zase otevřu. Jsem na to hodně líná.

10) Střípky duší
Další dobré podzimní téma. Duchové. Z knihy jsem přečetla tak 3 stránky.. a to když jsem si ji koupila. Moc se těším až si ji přečtu. Hlavně kvůli tomu, že nedokáži ani trochu odhadnout, o čem to je.

4 komentáře:

  1. Na Zlodějku knih a The Perks of being a wallflower (taky v originále :D) se už nějakou dobu taky chystám :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen do toho! :D A pak mi řekni, jak se ti líbily! :))

      Vymazat

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”