Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: RECENZE: Lola a kluk od vedle

4. října 2013

RECENZE: Lola a kluk od vedle

Autor: Stephanie Perkins
Série: není, ale knihy volně navazují
Díl: druhý
Nakladatelství: CooBoo
:Anotace: Začínající návrhářka Lola Nolanová nevěří na módu… věří v kostýmy. Čím výraznější outfit, čím třpytivější, čím zábavnější, čím divočejší – tím líp. Ale Lola je přes neskutečné modely také hodnou dcerou a kamarádkou s velkými plány do budoucna.
Všechno je perfektní (včetně jejího sexy přítele rockera), dokud se do sousedství nevrátí obávaná dvojčata Bellova. Calliope a Cricket. Hlavně Cricket, nadaný vynálezce, který zrovna vystoupil ze stínu slavné sestry. Cricket, který by se moc rád vrátil do Lolina života. Lola teď dumá, jak se poprat s city ke klukovi od vedle… a vypadá to na dlouho!
- - -
 A hned na začátku je tu dilema.. Anna vs. Lola. Podle mě velmi často diskutované téma. A jak je to u mě ? Myslím, že jako jedna z mála, jsem četla první Lolu a ne Annu. A to je podle mě ten hlavní faktor. U Loly jsou trošku jiné dějové pochody a vůbec styl psaní, prostředí apod. Takže, abych to shrnula to smysluplné věty .. Stephaniin styl si zamilujete, ať jste četli Lolu nebo Annu. Já četla Lolu jako první, zvykla jsem si na určitý způsob a pak jsem četla Annu a tam byl skoro jiný. A proto jsem byla zklamaná. Čekala jsem to stejně dobré. Ale bylo to jiné. Nezvyklé. Naprosto mě to šokovalo. Myslím, že už jsem vám v recenzi na Annu, zmínila tu hroznou první a půl stránku. Vážně jsem ji málem odložila ..


"Takže věříš na druhou šanci?" Kousnu se do rtu.
"Druhou, třetí, čtvrtou. Může to trvat dýl. Když jde o správnýho člověka," dodá.
"Když jde o... Lolu?"
Tentokrát mému upřenému pohledu neuhne. "Jedině, pokud je ten druhej Cricket."

     

Lola je podle mě skvělá postava. Je naprosto normální, řeší problémy s rodiči, stres a samozřejmě taky kluky. A to se mi na ní líbí. Je reálná. Dokážete se s ní hned ztotožnit. Hodně šije. A plánuje si do školy na ples vzít kostým Marie Antoinetty. Pak je tu také její kamarádka Lindsey. Další dobrá postava. A pokaždé, když si na ni vzpomenu, vidím červené conversky. Cricketa jsem si oblíbila od prvního okamžiku. Skvěle se obléká, dobře vypadá, je bohatý, má úžasnou osobnost a miluje vás .. Co by Lola ještě chtěla? Postavy jako Loliny rodiče, mrzutou Calliope, žárlivého Maxe a skvělou dvojku Annu s Étiennem si prostě zamilujete. To ani nejde jinak.

Prostředí knihy bylo přímo božské .. teda aspoň pro mě. Hlavně z důvodu, že v něčem podobném budeme bydlet a tak jsem se do toho mohla vžít ještě více. 

Moc se mi líbila barvitost děje a jeho postav. A vůbec celá kniha. Byla to jedna z těch, které mi prostě sedly. A jedna z nejlepších, které jsem tento rok četla. Byla to moje první kniha od Stephanie Perkins a neměla jsem žádnou představu, co od toho čekat. Příjemně mě to překvapilo. Byla jsem přímo nadšená. 
Každý má rád jiný styl oblečení/ výzdoby, jiné jídlo, barvu a nebo prostředí. Každý jsme jiné povahy. A to se podle mě odrazí i na tom, jak moc se vám kniha bude líbit. Kdyby třeba vaše nejoblíbenější hrdinka měla jiný typ kluka, jinou povahu, příběh se odehrávala někde, kde se vám to zrovna nelíbí .. moc nadšení byste nebyli. A mně se právě všechny tyto věci skoro do puntíku u téhle knihy splnily.

Kanady s platformou si razí cestu k sálu, kam se chystám vstoupit s hlavou vztyčenou a ruku v ruce s klukem, který mi dal měsíc i s hvězdami.

Hodnocení:
        

2 komentáře:

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”