Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: Goodreads Tag!

21. ledna 2014

Goodreads Tag!


Já osobně samozřejmě goodreads zbožňuji, takže jsem jednoduše neodolala a dala se do překládání tohoto tagu z anglické youtubové formy.
A komu za něj můžeme poděkovat? SpiralBookmark! :)
A nebojte, někoho určitě tagnu ;)

Jakou knihu jste naposledy přečetli?
Mercy od Rebbecy Lim. A jak už jsem říkala právě na Goodreads, moc se mi zalíbila.

Co právě čtete?
Fracture Me od Tahereh Mafi. Není to špatné, dokoce mě to i baví a Adam mi zatím nepřipadá tak hrozný (na Warnera, ale stejně nemá :D Pořád u mě vede), jak se říká. No pravda, nejsem moc daleko :D Zase skoro nemám čas...

Jakou knihu jste naposledy zařadili do poličky to-read?
Ehm .. tak to už se musím kouknout :D .. A je to Hrej hráčem od Emmy Hart. Nedávno jsem ji někde zahlédla, anotace zaujala, .. no, však znáte to :D
PS: Ta obálka je celkem příšerná.. vidíte to klukovo obočí?

Jakou knihu si plánujete přečíst, až dočtete, co právě čtete?
Vzhledem k tomu, že knihy, které bych si chtěla přečíst nejvíce doma nemám, až na jednu, takže přesně tu. Což je jeden z mých vánočních dárků - The Diviners od Libby Bray. Mimochodem .. ta obálka je naživo mnohem, MNOHEM lepší než na pc. A hlavně .. viděli jste i tu pod přebalem? To je nádhera.

Používáte hvězdičkové hodnocení?
Samozřejmě. Bez něho bych se nedokázala zorientovat. Jak u mě, tak u ostatních. A kdyby jste náhodou přehlédli můj překlad k danému počtu hvězdiček v menu .. tak, aby jste v tom neměli bordel, tak tady je:

1 hvězdička -
Už mi ji nikdy neukazujte!
2 hvězdičky -
Kdybych na ní zapomněla, byla bych možná ještě ráda.
3 hvězdičky -
Někdy poutavá, ale něco mě tam děsně štvalo.
4 hvězdičky -
Dobrá.
5 hvězdiček -
Úžasná. Užila jsem si to

Ano, byla jsem tak líná a zkopírovala jsem si to přímo z menu :D

Zúčastňujete se 2014 reading challenge?
Ano, konečně. Na Goodreads jsem zaregistrovaná někdy od začátku roku 2013, ale spíš jsem ho používala jen na widgety (já vím, jak jsem jenom mohla? :D) a až přibližně v červenci jsem na něm byla opravdu aktivní. A protože už byla polovina roku, tak se mi zapojovat nechtělo. A tak jsem pak už jen čekala, než bude rok 2014, abych se mohla konečně zapojit. Dala jsem si gól přečíst aspoň 100 knih, což je oproti minulému roku asi o 40 více. No, držte mi palce. A ještě něco .. pokud toho chcete přečíst vážně hodně, tak si tam dejte více, než normálně a jakmile se tam napíše, že jste pozadu, ..věřte mi, vážně vás to motivuje :D

Máte wishlist?
Přesnou poličku nemám a mám to vše v to-read. Jak knihy, které mám a ráda bych je přečetla, tak ty, které si chci jenom přečíst a ty, které si chci i koupit.

Jakou knihu si plánujete koupit jako další?
To jednotné číslo myslíte vážně? :D No tak dobře .. asi trilogii chaos (jenom za 44 kč každý hardbackový díl. Už jste si asi těch slev všimli, takže předpokládám, že je bude mít opravdu skoro každý :D). I tak bych některé chtěla více, ale musím to brát realisticky. ;)

Jaké jsou vaše oblíbené citáty? Podělte se!
Tentokrát jsem tam to množné dali hezky, moc hezky :D Nedávné jsem i své citáty na goodreads třídila. A jen díky tomu jich tam nemám kolem 300.. a jenom 89. Skoro všechny mám ráda stejně, takže se když tak ještě i podívejte na zbytek, kdyby vás to zajímalo :)
A ano, možná tam byly některé více poetičtější a "myslící", ale prostě jsem musela sem dát tohle. Nevím proč, ale už jen díky tomu si chci přečíst tu knihu : Me and Earl and the Dying Girl.


Jesse Andrews

“If after reading this book you come to my home and brutally murder me, I do not blame you.”


― Jesse AndrewsMe and Earl and the Dying Girl

Vaši oblíbení autoři?
Rozhodně Cassandra Clare. Svět lovců stínů jsem si zamilovala. J. K. Rowling a Harry Potter? Klasika. Harry Potter = moje dětsví. Richelle Mead. Ta ženská vytvořila Dimka! A taky Rose a další samozřejmě ..
Ale více jich tam zatím nemám. Pár nominovaných už sice je, ale pokaždé, než si někoho dám mezi mého oblíbeného autora, musím mít od něho přečteno víc, ..

Jste v nějaké skupině?
Ne, bohužel nejsem :)

Nějaká otázka, kterou chcete přidat?
Kolik času denně/týdně strávíte na goodreads?
(říká s nadějí, že na tom není denně jediná několik set minut) :D

A komu předávám štafetu? Aneb taguji ..


A pokud se chce zapojit i někdo jiný, jen do toho!

8 komentářů:

  1. Ach no dobre, tak sa zapojím :D Aj tak nemám čo robiť :D Ale som rada, bude ma to baviť :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, děkuju :D Tag je zajímavý a myslím si, že mě jeho vyplňování bude bavit :3 :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač :D Je, mě na něm na první pohled hlavně upoutalo slovo goodreads :D

      Vymazat
  3. Mňa vždy tak štvalo, keď výzva napísala že som pozadu 8D hneď som si vypočítala koľko kníh by som ešte mala prečítať a kedy začnem 8D

    OdpovědětVymazat
  4. jasně že mám! :) máš pravdu, to obočí je vážně divný :D a s tou stovkou ti držím palce, já mám o hodně míň. :D každopádně díky za tagnutí, určitě to vyplním, jen ještě nevím kdy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře :D Je no :DD Děkuji, já osobně se trochu bojím, že to nedám .. ale tak, říká se, že naděje umírá poslední :D Nemáš zač. Uže se těším :)

      Vymazat

Za každý komentář budu jen ráda :) Pokusím se odpovědět na všechny :)

“We read to know that we are not alone”