Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: dubna 2013

28. dubna 2013

Posuď knihu podle obalu (10)




Nedělní meme pořádané Syki



Zavřít okno

Já a pan Darcy

Alexandra Potter

Anotace:
Já a pan Darcy je vtipná a lehká kniha Alexandry Potter o hledání toho pravého na celý život.
Emily má za sebou obtížné období. Její život je pohroma a za ní leží v troskách ne jeden katastrofální vztah, ale hned celá série.
Další podobný zážitek už Emily nechce zažít. Má mužů plné zuby. Rozhodne se odpočinout si ode všech současných mužů, nalít si skleničku vína a strávit nějaký čas četbou svého nejmilejšího románu Pýcha a předsudek.
Utápí se ve vlastní fantazii a sní o tom, jaké by to bylo vrátit se do časů, kdy muži byli čestní a elegantní gentlemani.
Vrátit se do času Jane Austenové a potkat pana Darcyho.
Emily se pomalu utápí v myšlenkách na časy dávno minulé, když přijde vysvobození. Její nejlepší kamarádka ji pozve na týden do Mexika, které ji popíše jako zemi zaslíbenou, plnou snědých žhavých milenců a margarity. Emily váhá, ale nakonec se rozhodne, že podnikne zcela jiný výlet.
Vydává se na cestu do míst, kde žila Jane Austenová.
Už když nastoupí do autobusu plného penzistů, je ji jasné, že tady svého vysněného pana Božského rozhodně nenajde. Ani nevrlý novinář, kterého potkává, nevypadá nijak úžasně. Proto je zklamaná ze všeho a téměř i z cesty samotné. A náhle se ocitá v nečekané situaci. Stojí tváří v tvář samotnému panu Darcymu. Že by se její tajné romantické sny začaly konečně plnit?

Můj názor:
Vážně se mi to povedlo. A ani nechápu jak. Jo, asi nevíte o čem mluvím. U tohohle čísla Posuď knihu podle obalu jsem se rozhodla dát sem knihu, o které nic nevím, nečetla jsem anotaci a jen tak náhodně jsem ji vybrala. Bylo to hodně těžké. Chtěla jsem proto anglickou, ale pak mi došlo, že bych musela překládat anotaci a tím pádem ji i četla. Takže jsem nakonec vybrala Já a pan Darcy. Jediné, co o tom vím, že je to něco na způsob knihy od Jane Austen Pýcha a předsudek, ale i tak si nejsem moc jistá o čem to je a jestli je to vážně tak podobné. Takže je to vážně jenom podle obalu.

Obálka se mi líbí i nelíbí. Přijde mi zajímavé, jak tu holku nechali "živou" a myslím, že to má být Darcy, nakresleného. Celkem originální. Originální, ale podle mě ne až tak hezké. Líbí se mi jak tu obálku jakoby uprostřed rozpůlili takovou vlnovkou a najednou tam dali do pozadí bílou. Nadpis je takový průměrný. Zajímavé písmo, ale jiné by se asi hodilo více. Jako barvy. Jméno autorky trochu divně zakřivili a jak protáhli y u slova Darcy, tak ji rozdělili na jméno a příjmení. A ještě jak je to úplně jinou barvou než všechno ostatní .. ne, vážně to není moc pěkné. I ta kytka nahoře není zrovna úžasná. Mě by klidně stačila ta , co jí má ta holka ve vlasech. Tentokrát se jim barva povedla. Ladí se spodní půlkou obálky. Ty dvě modré kytky ve vlnovce jsou taky dobré, ale jak už jsem řekla .. tu nahoře v rohu si mohli odpustit. Nesedí tam. Takže hodnocení .. horší průměrná.

27. dubna 2013

Blogspirace (4)




Tohle meme mají na svědomí GrowingUp YA a saz101.
Jeho účelem je pomoci vytvořit nějakou jiskru inspirace pro blogery, čtenáře i spisovatele. Jakýkoliv inspirační citát/obrázek/video. Postovat svou blogspiraci byste měli každý týden, jakýkoliv den si sami vyberete. Zkuste někoho něčím a k něčemu inspirovat, nejspíš tím inspirujete i sami sebe, nebo alespoň někoho potěšíte.
Už jsem to sem dala skoro k minulému videu, ale moc mi to nepasovalo, tak jsem si musela počkat na další .. vím, že to asi není všechno úplně blogspirace doslova. Ale mě se to hodně líbí a i trochu v jistým slova smyslu to inspirativní je, takže jo.
  
Kdo by takový pokoj nechtěl? :D

 
 
Magic with books. Books with magic.

26. dubna 2013

Top týdne (2) - Filmová zpracování



Toto týdenní pondělní meme je z dílny  Luu . Cílem je uveřejnit na dané téma top 10.
U mě ale nebude v pondělí, jelikož v pondělí nic nestíhám. Ale i tak jsem se ho chtěla zúčastnit a tak tady bude ( vážně se budu snažit ) každý pátek.
---
Pořadí, očíslování .. no, říkejte tomu, jak chcete, až tak vážně prosím neberte. Rozhodovala jsem se o tom snad hodinu a i tak si pořád myslím, že jsou všechny skoro stejně dobré. A to, že to tu nebylo hned, bylo kvůli tomu, že jsem ještě chtěla stihnout shlédnout Hostitele a Nádherné bytosti, které právě teď byly v kinech. Ale jak to už bývá, nepodařilo se mi to a přes několik měsíců, týdnů než se na to podívám se mi zas víc odkládat už ani nechtělo. Snad se vám to bude líbit a možná se inspirujete a na nějaké filmy se také podíváte. ;)


1) Harry Potter
Kdo by neznal Harryho? Slavného brýlatého čaroděje s jizvou na čele, chlapce, který zůstal naživu? U Harryho jediného jsem ani trochu nepochybovala. Je to prostě novodobá klasika. A pokud jste to ještě neviděli, dokonce i nečetli, hned se pusťte do toho. Stojí to za to.

2) Bídníci (Les Miserables)
Úžasné. Byla jsem na tom v kině a bylo to dynamicky nádherné. Vite, že herci zpívali naživo? A tak krásné hlasy. Třeba Anne Hathaway, kdo by to byl tušil? Moc se mi to líbilo. Brečela jsem. Bylo to kouzelné.

3) Hunger Games
Snad nejznámější dystopie. Myslím, že i popularitou HG začali ostatní. Někdy tomu říkám takový nový Harry Potter, i když se mu to ani trochu nepodobá. Neskutečně se těším na druhý díl Catching fire. Ať už je v kinech! Ale jen mezi námi .. knihy jsou mnohem lepší, než film, což znamená, že film je úžasný a knihy neskutečné.

4) Pýcha a předsudek
Opravdová klasika od Jane Austen.  Kdo neviděl, ať hned napraví. Je to skvělé .. a tak romantické .. :)

5) Percy Jackson
Polobůh Percy.Ještě, když ho hraje Logan .. film byl ztvárněn nádherně. Podle mě skoro přesně jako kniha, až na pár malých detailů. Pokud máte rádi řeckou mythologii, neváhejte a okamžitě to shlédněte!

6) Charlieho malá tajemství
Ach .. Charlie. Také ho hraje Logan .. jaká to náhoda :) Moc se mi líbí obsazení. Emma Watson jako Sam, Logan Lerman jako Charlie  a Nina Dobrev jako Charlieho sestra. Moji snad nejoblíbenější herci .. a v jednom filmu! Samozřejmě je ale i tak krásný sám o sobě. Vážně se mi moc líbí. Kolikrát, že už jsem ho viděla? :D

7) Poslední píseň
od Nicholase Sparkse .. a to mluví samo o sobě. Sice tam hraje Miley Cyrus, kterou až tak moc nemusím, ale tenhle film je báječný. Brečela jsi? Jo, brečela.

8) Terapie láskou
Tak tenhle film jsem viděla jen díky jménu Jennifer Lawrence, kterou jsem si hodně oblíbila a ani se ndivím, že za tenhle film dostala oscara. Knihu jsem nečetla, ale ráda bych. 

9) Dlouhá cesta
zase od Nicholase Sparkse .. zase jeden nádherný film. Řekla bych vám, že to musíte vidět, ale to už asi sami víte, jako u všech filmů na tomto listu, ať je před nimi jakákoli číslovka.

10) Alenka v říši divů
A je tu i pohádkááá .. myslím, že i moje nejoblíbenější a zrežírovaná Timem Burtonem. Hraje tam Johny Depp, Anne Hathaway .. už jsem se zmínila, kolik filmů jsem s ní "náhodou" viděla, aniž bych vůbec věděla, že tam bude hrát? :) Je to až divné. Film se jim zase povedl. Jako všechny tady :D

25. dubna 2013

Bylo nebylo (8)



Čtvrteční meme pořádané Kath. Každý čtvrtek napíšu první větu z knihy, kterou právě čtu.

Anna krví oděná

Kendare Blake

"Vlasy ulízané pomádou prozrazují, že je mrtvý - bez nadsázky."

24. dubna 2013

Waiting on wednesday (12)



Jde o týdenní meme pořádané Breaking the spine. Cílem je uvěřejnit knihy, které si chceme přečíst / koupit.


V románu Jestli zůstanu autorka Gayle Formanová popisuje moderní příběh šestnáctileté dívky Mii, talentované cellistky, která jede s celou svou rodinou na výlet, když do nich narazí auto.

Mia se vzbudí a nic necítí, jen vidí své mrtvé rodiče – a nakonec samu sebe. Její tělo je v kómatu, ale ona sama může vidět a slyšet vše, co se kolem děje. Skrze její vzpomínky pomalu odkrýváme její dětství, poznáváme její rodinu i jejího kluka Adama, se kterým sdílela lásku k hudbě. Pohnutý příběh citlivě mapuje duši dospívající dívky, která je nakonec postavena před těžké rozhodnutí – odejít, anebo zůstat.

I'm obsessed with .. (7)



Meme z dílny Emily L. Cílem je zveřejnění obsese .. může to být libovolná věc, osoba, jídlo, kniha atd. .. spolu s krátkým informativním článkem.

Běh/Fitness 

   
omlouvám se .. zase, že to tady nebylo dřív .. ne, výmluvy ode mě neuslyšíte :) ..

3, 2 .., 1 .. start! Nedávno .. no trochu dávno to už bude, jsem s během a celkově fitness začala. Ale až teprv nedávno jsem to začala pořádně a vůbec provozovat. Neříkám, že jsem tlustá .. já to nedělám pro to, abych zhubla .. no, i když tak 2-3 kila by nikoho nezabila ;) Dělám to hlavně pro ten pocit .. představte si, že běžíte .. volně, cítíte vítr v zádech, ten únik reality .. taky pocit, že pro sebe něco děláte a pak vidíte ty výsledky.
a run begins the moment you forget you are running

Ještě, než jsem začala, jakože doopravdy .. jsem byla "na dně", jakožto fyzicky. Byla jsem takový ztracený případ. Už víte, proč jsem s tím vůbec chtěla začít? Byla jsem sportovně úplně mimo. A přitom mě to bavilo, ale prostě nešlo. Tak jsem se s tím rozhodla konečně něco udělat .. trvalo mi dlouho to zkusit a hlavně vydržet, ale, jak vidíte, no, spíš čtete .. miluju slovní hříčky, ale to nic, no .. přežila jsem. Sice nejsem ještě úplný sportovec nebo tak něco, pořád totiž dávám přednost seriálům, sladkému a knížkám, ale už se to zlepšilo a stále lepší.

Jestli váháte, bojíte se nebo se vám jenom prostě nechce .. zkuste to. Vím, že jsou začátky těžké, ale musíte to překonat, protože ten pocit, který pak dostanete je úžasný.

Pár odkazů ;)

 

mimochodem .. (skoro) poslední článek v tomto meme, teď to zatím ruším a nevím na jak dlouho

22. dubna 2013

RECENZE: Setkání s duchem



Autor: Stacey Kade
Překlad: Eva Brožová
Série: Mezi nebem a zemí
Díl: první
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
:Anotace: Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale... Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat - spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?



---
Lehká a svěží. Asi takhle bych ji popsala. Naprosto mě překvapila. Myslela jsem si, že bude jen taková hezká oddechovka a tak trochu román, možná i malinko o ničem. Ale .. samozřejmě jsem se zase spletla.  Nevím, jestli to bude hlavně tím, že jsem od knihy skoro nic moc nečekala, anebo tím, že je bezvadně napsaná. Autorčin styl se mi velice zalíbil. Také bylo skvělé, že to rozdělila na pohled Alony a Willa. A i když  jsem díky tomu ty postavy, až tak moc nepoznala, líbilo se mi to. Zase něco trošku jiného. Více stručnější, děj plyne rychle a prostě se nevykecává u detailů.  A přestože u začátku chvíli trvalo, než se děj úplně rozjel, vážně to bylo skvělé, čtivé, plynulé a vtipné. Možná hlavně díky myšlení obou hlavních hrdinů. Některé věci mě vážně dostávaly. Byla jsem unešená. :)

Hlavní postavy se mi líbili. Jediné, co mi tam nesedělo a štvalo, byla Joonie. Už od začátku se mi moc nezamlouvala, ale postupem času .. bylo to jen a jen horší.

Zato Will (Killian) se mi zalíbil. Je fakt, že mám ráda takové ty hrdiny typu Percy, Dimitri atd., ale Will .. ten byl úplně jiný. Ani ne tolik hezký, chytrý, populární či aspoň trochu přitažlivý. Něco v jeho životě, myšlenách bylo zajímavé a velice reálné. Jeden z mála hrdinů, kterého bychom i v realitě našli. A právě asi proto si mě získal. 


"Killian není mrtvý. Jen se tak obléká."

Alona je prostě .. Alona. Trochu mrcha, sobecká, populární (aspoň byla), zlá .. ale taky, když chce obětavá, hodná a hlavně neustále ukecená. Neřekla bych, že patří mezi mé nejoblíbenější a i tak bych neřekla, že mezi ty nejhorší postavy.

"Lidi si vždycky myslí, že když jste oblíbení a hezcí, střední škola je pro vás něco jako procházka růžovým sadem. To jen dokazuje, jak jsou naivní. Když jste tři roky za sebou královnou školního plesu, spolukapitánkou roztleskávaček a jako první studentka ze třeťáku se stanete členkou organizačního plesového výboru, máte jisté povinnosti a očekávání, které musíte plnit. Nejbanálnější zakolísání - prohodit pár slov s nevhodným člověkem; vzít si stejný svetr, který si ve vzácném záchvěvu módní inspirace obleče nějaká nána; koupit si hamburger místo salátu - vás můžou poslat ke dnu nebo způsobit ještě něco horšího."

Celkově mě příběh velmi zaujal. Nejvíc, co mě pobavilo, byla Alonina rychlá smrt. Tak asi takhle .. už se vám někdy stalo, že jste četli knížku a někdo umřel hned v prologu? Mě teda ne. Ale, co .. tak to chtěla mít autorka rychle. A pak .. jí normálně zajel autobus? Aha, no ..

Hodnocení:

21. dubna 2013

Posuď knihu podle obalu (9)




Nedělní meme pořádané Syki

The Pledge

Kimberly Derting

Anotace:
Slova jsou nejnebezpečnější zbraní vůbec .. Sedmnáctiletá Charlaina ví, že má mimořádné, ale nebezpečné schopnosti. V daleké budoucnost, v zemi kontrolované  věky a nemilosrdné královny, jsou třídy striktně rozděleny podle jazyku, kterým mluví. Pokud někdo uvidí, že mluvíte v nepovoleném jazyce, i jenom podívání se do očí člověku z vyšší třídy, když mluví svým jazykem se trestá smrtí. Charlie mohla vždy rozumět všem jazykům, to je tajemství, které musí ochránit, aby zůstala naživu. Když potká svůdně krásného Maxe, který mluví v jazyce, který nikdy předtím nezaslechla, je jím silně přitahována.
Max věří, že Charlie je klíčem k něčemu většímu a slíbí, že ji ochrání. Ale když válka ustoupí, může mu věřit?

Můj názor:
Už jen podle neobyčejné anotace, vás tato kniha zaujme. Její originální a velmi zajímavý námět vás hned upoutá stejně jako obálka. Existují dvě paperbackové a jedna hardbacková. Já si vybrala jednu z těch paperbackových.

Líbí se mi barvy, které tam použili. Ani ne moc tmavé, ale ne úplně světlé. Ani veselé, ani smutné. Moc se mi to líbí. I tu holku, jež tam použili na pozadí. Jediné, co mi trochu vadí je umístění slova "the". Kdyby celý název knihy posunuli malinko dolů, aby "the" nemuselo být uprostřed těla, bylo by to skvělé. Pak bych ještě zmenšila slovo "Pledge" asi o 4 pixely a celé jméno autorky asi o 2. Celkově se mi ale obálka líbí hodně. Ty tak trochu schované ornamenty nahoře v rohu to nádherně a jemně obohacují. Ráda bych si i knihu někdy přečetla. Vypadá velmi zajímavě.

20. dubna 2013

Blogspirace (3)




Tohle meme mají na svědomí GrowingUp YA a saz101.
Jeho účelem je pomoci vytvořit nějakou jiskru inspirace pro blogery, čtenáře i spisovatele. Jakýkoliv inspirační citát/obrázek/video. Postovat svou blogspiraci byste měli každý týden, jakýkoliv den si sami vyberete. Zkuste někoho něčím a k něčemu inspirovat, nejspíš tím inspirujete i sami sebe, nebo alespoň někoho potěšíte.
Nevím už skoro ani jak, ale někde na youtube jsem to nedávno našla. Sice to není úplně dokonalý, ale mě to přijde báječný. A hlavně legrační :D I když jsem to sem dávala musela jsem se na to znovu podívat. Je to vážně povedený. :)


RECENZE: Mrazivý polibek




Autor: Richelle Mead
Překlad: Katrin Chýlová
Série: Vampýrská akademie
Díl: druhý
Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2010
:Anotace: Rose Hathawayová se topí v problémech. Její úžasný učitel Dimitrij jako by ji přehlížel, Mason ji naopak zavaluje milostnými návrhy, které ona nechce přijmout, a navíc na akademii zaútočili smrtonosní Strigojové! Škola je plná strážců, přijíždí dokonce i Rosina matka Janine. Nic z toho však nestačí, a tak se studenti i profesoři vydávají na vánoční prázdniny do Idaha, kde snad budou v bezpečí. V luxusním horském středisku mají všechno, na co si vzpomenou. Chybí jen to nejdůležitější – jistota, že je Strigojové nenajdou a nezničí. Tři studenti se proto vydávají zpět do akademie, aby se Strigoji svedli konečný a vítězný souboj. Když se to dozví Rose, vyrazí za nimi, aby jim pomohla. Nemá ale nejmenší tušení, že se ocitla v takovém nebezpečí, jaké si do té doby ani neuměla představit. A jediným jejím ochráncem je Christian...

---
Díl, který je snad dějově a tak nějak i místem a vůbec vším, jiný než ty ostatní. Nejdříve mi připadalo, že je to jen prostě normálně skvělý díl z VA, ale pak "bum!". Nevím až tak moc proč, ale myslím, že na tom má veliký podíl hlavně ta rozdílnost a tak nějak jiná dějová linie příběhu, všechny ty začátky všeho a prostě .. je to díl, ve kterém najdete úplně všechno .. i Adriana! Ano, ano .. už se to začíná víc a víc zamotávat. Také se tam mnohem více objevují strigojové.


"They're strong, they're fast, and the kill without mercy or hesitation. They're immortal, too-which kind of makes them a bitch to destroy."

Díky tomu to bylo i více akčnější a napínavější. Samozřejmě ale nechybí humor, kterého je tam, jak v celé sérii dostatek. Plno je tam také momentů, které vám způsobí malý úsměv na tváři nebo zčervenání. Bohužel to tak není celé. Jsou tam i smutné chvíle, při kterých budete chtít tak trochu vraždit. A to doslova .. aspoň já chtěla. Nebo spíš myslela, že se rozbrečím..


"By the way, my name's Rose Hathaway. I'm seventeen years old, training to protect and kill vampires, in love with a completely unsuitable guy, and have a best friend whose weird magic could drive her crazy.

Rose je skvělá hrdinka. Moc se mi líbí. Jako samozřejmě ve všech dílech, ale nechci zase předbíhat. S Dimitrim dohromady .. měla jsem úplně ty samé pocity. Kdybych ho viděla takhle a přitom byla tam a pak ještě s ním a nemohla .. jo, trochu šifry. Nechci odhalit pointu komplikovaných vztahů. ;)

"Not into older guys, huh?" asked Adrian once we were alone.
"You're imagining things, " I said. "Clearly, my stunning beauty has clouded your mind."

A když už jsme u složitostí .. je tam Adrian. Konečně. Když byl s Rose .. no, sice Dimitriho s Rose mám nejradši, ale musíte uznat, že jsou stejně protivní a tak trochu sarkastičtí.


He choked on the smoke, caught between inhaling and laughing. "Rose Hathaway, I can't wait to see you again. If you're this charming while tired and annoyed and this gorgeous while bruised and in ski clothes, you must be devastating at your peak."
"If by ´devastating´ you mean that you should fear for your life, then yeah. You're right." I jerked open the door. "Good night, Adrian."

A aby tam bylo těch složitostí ještě víc a to nezmiňuji Masona .. Lissa a Christian. To je taky něco. Vážně v některých chvílích lituju Rose, když je v Lissině hlavě.

Kniha, no dejme tomu druhý díl z VA se mi moc zalíbil. Jak už ta vztahová dilema, tak více akčnosti a méně toho mladšího středoškolského chování. Pokud víte, co tím myslím. Je to úžasné. A podle mě, ani neexistuje věc, které by v tomhle díle bylo přehnaně a nebo nedostatek. Rovnoměrně rozdělené je tam vše. Spíš bych mohla říct .. Je tam všechno a přitom je to rovnoměrné .. jo, zní to lépe. Nic tam nechybí a ani nevadí či nepřebývá. Je to dokonalý mix všech možných příchutí. Ale co mě asi nejvíc zaujalo či překvapilo a ohromilo? Komplikované vztahy. Vím, že už to říkám snad po třicáté, ale já to myslím vážně. Ta propletenost a přitom žádná zauzlenost .. nádhera. Prostě nádhera.


Hodnocení:

18. dubna 2013

Bylo nebylo (7)



Čtvrteční meme pořádané Kath. Každý čtvrtek napíšu první větu z knihy, kterou právě čtu.

Babe in boyland

Jody Gehrman

"My name is Natalie Rowan."

17. dubna 2013

Waiting on wednesday (11)



Jde o týdenní meme pořádané Breaking the spine. Cílem je uvěřejnit knihy, které si chceme přečíst / koupit.


Jacinda se rozhodla vydat za svou matkou, kterou drakijský kmen vykázal z města.
Předtím ale ještě chce zachránit Miriam, mladší Cassianovu sestru, z enkroské pevnosti, protože cítí určitou odpovědnost za to, co se jí stalo. S Jacindou chce opustit město i Tamra, která se jednou provždy utvrdila v tom, že o ni Cassian nestojí a nikdy stát nebude, obzvlášť poté, co uzavřel svazek s Jacindou. 

Záchrannou skupinu nakonec ale tvoří čtyři osoby: Jacinda, Tamra, Cassian a Will. Všichni, i když s výhradami, ve finále odsouhlasí nebezpečný plán, v rámci kterého se má Jacinda dostat do pevnosti jako zajatec, najít Miriam a pak se jen nechat zachránit zbývající trojicí. Cassian by ji totiž díky poutu, které mezi nimi vzniklo po uzavření svazku, měl bezpečně najít.
Jenže jedna věc je plán a druhá věc je realita…

16. dubna 2013

I'm obsessed with .. (6)



Meme z dílny Emily L. Cílem je zveřejnění obsese .. může to být libovolná věc, osoba, jídlo, kniha atd. .. spolu s krátkým informativním článkem.

Damon Salvatore/Ian Somerhalder

 Tumblr_ml439wf3go1s3wlr7o1_500_large 

Myslím, že ho nejde nemilovat. Ten jeho úsměv .. a vůbec .. on celej! :D To se proste nedá. Vzdyť je úžasnej. A k tomu ještě hraje v The Vampire Diaries .. mmm .. a tam právě Damon .. ty jeho poznámky, mě dostávají.

 
  
Tumblr_ml05acibsy1rp4im3o2_250_large Tumblr_ml05acibsy1rp4im3o1_250_large

If I die today,
tell Ian Somerhalder
I loved him.

14. dubna 2013

Posuď knihu podle obalu (8)




Nedělní meme pořádané Syki


Heist Society

Ally Carter

Anotace:
Když byly Katarině Bishop tři roky, vzali jí rodiče do Louvru .. na případ. K jejím sedmým narozeninám, Katarina a její strýc Eddie odcestovali do Rakouska .. ukrást korunovační klenoty. Jakmile jí bylo 15 let, plánovala její vlastní podfuk - její vlastní cestu do nejlepší internátní školy v zemi, rozhodla se opustit rodinný podnik. Ale teď, když je otcův život v sázce, se Kat musí vrátit do světa, ze kterého se tak moc snažila utéct.

Můj názor:
Po knize se poohlížím už delší dobu. Zaujala mě její anotace, ale i samotná obálka. Nikdy jsem  nic, až tak podobného neviděla. Líbí se mi, jak se jí v brýlích odráží obrazy a ta zeď. I její pohled. Nápis je také skvělý. Ostatně .. celá série má úplně úžasné obálky. Hlavně i originální, a to se mi na tom ze všeho líbí asi nejvíc. Celkově je ta obálka úžasná a nemám jí, co vytknout a na knihu se taky těším. Doufám, že ji brzo uvidím doma v knihovničce.

13. dubna 2013

Blogspirace (2)




Tohle meme mají na svědomí GrowingUp YA a saz101.
Jeho účelem je pomoci vytvořit nějakou jiskru inspirace pro blogery, čtenáře i spisovatele. Jakýkoliv inspirační citát/obrázek/video. Postovat svou blogspiraci byste měli každý týden, jakýkoliv den si sami vyberete. Zkuste někoho něčím a k něčemu inspirovat, nejspíš tím inspirujete i sami sebe, nebo alespoň někoho potěšíte.

Moje milovaná série bude zfilmovaná .. :)

 

RECENZE: Pokrevní pouta



Autor: Richelle Mead
Překlad: Katrin Chýlová
Série: Pokrevní pouta
Díl: první
Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2011
:Anotace: Pokrevní pouta jsou silnou vazbou mezi lidmi a mezi upíry jsou nezlomná. Vampýrská akademie od Richelle Mead pokračuje právě v této knize. 
Mladá alchymistka Sydney patří do skupiny lidí, kteří se věnují magii a svými zvláštními schopnostmi dokáží překlenout svět lidí a upírů. Posláním alchymistů je chránit upíry a jejich tajemství, ale také lidské životy. Poslední setkání Sydney s upíry jí způsobilo velké problémy a také roztržku s ostatními alchymisty. Její loajalita je podrobena zkoušce a budoucnost se náhle jeví nejistá.
Když ji její otec uprostřed noci probudí a odvede na podivnou schůzku, nejdříve se domnívá, že jde o další trest za spojenectví s dhampírkou Rose Hathawayovou. Ale to, co pak odehrává, je mnohem horší. Jill, sestra královny Lissy Dragomirové, je ve smrtelném nebezpečí a Morojové ji musí ukrýt. Snaží se zabránit válce, kterou by vyvolala smrt Jill. Její ochránci tedy vyzvou Sydney, aby se stala její strážkyní a ochránkyní. Pošlou obě dívky do nejméně pravděpodobného úkrytu, do obyčejné lidské školy v Palm Springs. Poslední věc, o kterou Sydney stála, bylo obvinění se sympatizování s upíry. A teď s jedním z nich musí žít v jednom pokoji. Ale drama teprve začíná…
Pokračování Vampýrské akademie


---
Adrian je takové zlatíčko. Adrian je úžasný. Miluji Pokrevní pouta. ..

Tak s tímhle jsem začínala číst právě Pokrevní pouta. Moc jsem nevěděla, co od toho čekat. Byla jsem ráda, že VA ještě úplně neskončila. Ale taky jsem se bála. Hlavně kvůli knihám jako Upíří deníky a Škola noci. Je toho moc a už to nikoho a ani mě nebaví. Naštěstí .. tahle spin-off série taková není. Jak já jsem ráda, že VA pokračuje. Děkuju blogerům, komukoli, kdo tohle četl a řekl či napsal něco krásného o tom. Přesně díky vám jsem to začala číst. A pak ..


"Nemohla jsem dýchat."

Ano, myslím to vážně. Pokrevní pouta mi doslova vzala dech. Sice jsem od toho moc nečekala .. no, skoro nic, ale .. tohle mě vážně překvapilo. I když jsem viděla trailer, četla anotaci, recenze .. na to mě nic připravit nemohlo. Tohle .. jsem od toho vážně nečekala. Měla jsem velice malé představy o tom jaké to asi bude, kde a o čem. Ale to, jaké to je, by mě nenapadlo ani ve snu. Bylo to úžasný. 

Prostředí, které jsem už vůbec nečekala. Palm Springs. Město ležící ve státě California. Slunce, které svítí   24 hodin denně. Co o to, strigojové tam nejspíš ani nevkročí, ale morojové? Pro ně je to celkem problém. Mimochodem .. miluji knihy, kde je to spíš slunné. A vůbec typicky americké, nebo britské.

Adriane, četla jsem o tobě hodně. Tolik jsem tomu nevěřila, nepřipadalo mi to možné. Teď už to chápu. Ty jsi úžasný. Zamilovala jsem si tě. A kdybych teď hned četla znovu VA, myslím, že by měl Dimitri konkurenci. I kdybych znovu psala mé nejoblíbenější postavy, byl by si tam. Jsi neskutečný. Neskutečně úžasný. Jak to, že jsem si toho nikdy předtím nevšimla?
“Being charming is my hobby.”

Sydney, nikdy bych nevěřila, že zrovna ty mi budeš tak blízká. Ani náhodou. A vím, že to zní asi trochu divně, ale .. my jsme snad dvojčata. Jak život, tak chování, vzhled (no, asi až na ty blond vlasy) máme stejné. Prostě všechno. Myslím, že je to zázrak. Vážně jsi mi přirostla k srdci. Co bych ti tak ještě řekla? Umm .. “You are an exceptional, talented, and brilliant young woman. Do not ever let anyone make you feel like you’re less. Do not ever let anyone make you feel invisible. Do not let anyone—not even a teacher who constantly sends you for coffee—push you around.” Ale myslím, že to ani nepotřebuješ. 

Jakmile budu moct objednám si Bloodlines společně i s druhým (The Golden Lily) a třetím (The Indigo Spell) dílem z BD. Už se nemůžu dočkat až si to přečtu v originále. Doufám, že The Indigo Spell vyjde i v překladu brzo. Ráda bych měla obojí. A kdyby k tomu byl ještě v prodeji čtvrtý díl .. pak pátý, šestý. Doufám, že vyjdou, co nejdřív.

“Takes a lot of tries before you hit perfection."  .. "Well, except for you. You got it on the first try."

( Původně trochu jinak. V druhé větě: místo you = my parents a You = They. Ale nemohla jsem si pomoct, vystihuje to dokonale. )

Hodnocení: