Harry Potter Magical Wand Cassie's lovely books: února 2013

27. února 2013

Waiting on wednesday (4)


Jde o týdenní meme pořádané Breaking the spine. Cílem je uvěřejnit knihy, které si chceme přečíst / koupit.

Zavřít okno

Anna krví oděná je napínavý příběh o lovci duchů, který má tu moc, že umí zabít i mrtvé. Někteří lidé zemřou a jejich duše odejde. A někteří lidé zemřou a jejich duch se vrací, aby škodil, strašil a někdy i vraždil živé. Proto jsou na světě speciálně vycvičení zabijáci mrtvých. Jsou to potomci čarodějů a své poslání dědí z otce na syna.

Cas Lowood nese tento úděl, který převzal po svém otci, jehož zavraždil duch. Spolu s matkou, jež je také čarodějka, putují po světě a hledají zlé duchy. V boji jim pomáhá otcova dýka - smrtící athame, jež znamená definitivní konec i pro ducha a věrný přítel kocour, který duchy cítí a ukáže, kudy jít.

Anna krví oděná je jeden z mnoha duchů, na něž při své anabázi narazili a rozhodli se zabít. Cas se nastěhuje do domu s úmyslem vypátrat a zbavit svět dalšího ducha. Obvyklou rutinu mu ovšem nečekaně naruší právě běsnící přízrak mladé dívky, která ho ohromí tak, jako dosud žádný duch. 

Anna krví oděná se zjevuje v šatech, v nichž byla brutálně zavražděna v roce 1958. Původně byly bílé barvy, ale teď jsou rudé od její krve a jsou krví tak nasáklé, že krev kape všude kolem. Od dne své drastické smrti Anna zabíjí všechny, kdo otevřou vstupní dveře jejího starého domu a odváží se vstoupit. Prokletá dívka však nečekaně daruje život právě Casovi.

Proč nemilosrdný přízrak, který místní nazývají Anna krví oděná, daroval život právě lovci duchů?

26. února 2013

RECENZE: Divergence


Autor: Veronica Roth
Překlad: Radka Kobečáková
Série: Divergence
Počet stran: 344
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2012
:Anotace:
Světový bestseller konečně v ČR! Poznejte příběh, který po celém světě uchvátil milióny čtenářů. Hlavní hrdinka Beatrice žije v Chicagu budoucnosti, kde je společnost rozdělena do 5 frakcí a každá z nich se věnuje pěstování určité ctnosti - Odevzdanost, Neohroženost, Sečtělost, Mírumilovnost a Upřímnost. Každý rok ve stanovený den si musí všichni šestnáctiletí vybrat jednu z frakcí, do níž budou patřit po celý svůj život. Beatrice se rozhoduje mezi tím, jestli zůstane s rodinou, nebo bude sama sebou - obojí mít nemůže…
Poznejte blízkou budoucnost, ve které možná budeme jednou žít!


---
Po knize jsem už celkem dlouho pokukovala, ale pořád jsem měla smíšené pocity. Nevěděla jsem jestli si ji teda koupit nebo nekoupit, ale nakonec, jak už vidíte, myslím, že víte, jak to dopadlo. Knihu jsem dostala asi někdy koncem listopadu.
Jedna volba
rozhodne o tvých přátelích
Jedna volba
určí tvou víru
Jedna volba tě změní
Děj i nápad se mi velmi líbil. I když ze začátku mi to místy přišlo dost podobný Deliriu, ale s dystopií se asi moc jinak začínat nemůže. Začátek byl malinko ( asi tak prvních 50 stran ) mírně rozvleklý a moc mě to neupoutalo, ale nakonec jsme se do toho dostala a už jsem nemohla přestat .. i oběd jsem zhltla za 5 minut.
Postavy .. "No..." Nevím nad čím přemýšlím, ale najednou už si nepřipadám jako "Beatrice". Tris jsem si oblíbila skoro hned. A čím víc jsem se blížila ke konci tím víc jsem jí chápala a oblíbila si ji. Konečně nějaký jiný druh postavy než ty ostatní. Konečně někdo, kdo se chová jinak. Konečně někdo, koho ve všem chápu. Tris se postupem času taky hodně měnila. Stala se z ní -píp- bytost. Bytost, kterou jsem vždy obdivovala. Čtyřka .. jeden z mála hrdinů,  kterého jsem si oblibovala stejně rychle jako Tris. Hrdina, ke kterému jsem v každou chvíli cítila přesně, co Tris. A zase po dlouhé době někdo, kdo má nějakou slabinu a není až tak dokonalý, ale tím víc je pro mě reálnější. Samozřejmě musím také zmínit Christinu, která to skvěle doplňovala. A dodala přesně ten zbytek, co to potřebovalo.
Konec? NAPROSTO nad má očekávání. Jak to asi nejlíp popsat .. překvapení, zoufalost, smutek, radost.
Kniha mě velice překvapila. Hlavně ze začátku, kdy jsem měla úplně odlišnou představu o tom, jaké to bude. Pak už jsem si zvykla, že je to jiné než jsem si myslela. Jiné prostředí, jiné chování atd. Šla jsem do toho s docela jinou představou (za kterou může hlavně anotace a obálka ) o všem než jsem nakonec četla. Mile mě to potěšilo, i když jsem se ze začátku lekla, jak to bude hrozné .. všechny ostatní věci to výborně nahradily a ještě líp. Knihu jsem si neodvolatelně dala mezi nejoblíbenější. 
Hodnocení:

24. února 2013

Posuď knihu podle obalu (1)


Nedělní meme pořádané Syki
Ano i já jsem se nakonec zapojila.

The Selection (The Selection, #1)

The Selection
Kiera Cass

Anotace z Goodreads:
Pro 35 dívek je výběr životní šance. Možnost uniknout životu, který jim byl určen už od narození. Možnost být ve světě třpytivých šatů a cenných šperků. Možnost žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singer je být vybranou noční můra. Protože, pro ní výběr znamená otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi. Tajnou, jelikož Aspen je o kastu níž. Musí odejít z domova a soutěžit s ostrou konkurencí o korunu, která je jí lhostejná. Život v paláci je také neustále ohrožen útoky rebelů.

Pak America potká prince Maxona. Postupně začne pochybovat o všech svých plánech - a začne si uvědomovat, že život, který si vysnila se nedá ani srovnat s budoucností, která ji teprve čeká.

Můj názor:
Miluju modrou barvu a miluju tyhle šaty. A ta obálka celkově .. prostě nádhera. I to písmo .. hlavně se mi líbí ta korunka nad nápisem Selection. Akorát bych tam možná místo "zrzky" dala blondýnu i tak to ovšem není až tak hrozné. Ale nevím, jak vám .. mně prostě k modrým šatům ladí spíš blondýna a k tomu, kdyby byly ještě modré oči .. to by mi asi připadalo lepší, ale jak už jsem řekla není to nic, co by mi nějka extra vadilo.

20. února 2013

Waiting on wednesday (3)


Jde o týdenní meme pořádané Breaking the spine. Cílem je uvěřejnit knihy, které si chceme přečíst / koupit.


Co kdybyste se dozvěděli, kdy – na den přesně – zemřete?

Díky moderní vědě se každá lidská bytost stává tikající časovanou genetickou bombou. Bezohledné manipulace s genetickými informacemi způsobí, že muži se dožívají pouze dvaceti pěti let a ženy dokonce jen dvaceti. V této bezútěšné době jsou mladé dívky unášeny a nuceny žít v polygamním manželství, aby odvrátily hrozbu, že lidstvo vymře.

Tento osud čeká i šestnáctiletou Rhine Elleryovou. Je unesena, aby se stala jednou z vyvolených nevěst a vstupuje do světa bohatství a privilegií. Přestože její manžel Linden k ní chová opravdové city, jediným cílem Rhine je útěk – chce najít svého bratra-dvojče a vrátit se domů. Ale Rhine se musí vypořádat s více problémy, než jak znovu získat svobodu. Lindenův excentrický otec je odhodlán najít protilátku na genetický virus, díky kterému mu hrozí ztráta syna, i když to znamená jít přes mrtvoly, aby prověřil své experimenty…

RECENZE: Chvíle před koncem


Autor: Lauren Oliver
Překlad: Veronika Volhejnová
Počet stran: 384
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2011
:Anotace:
Co kdyby vám zbýval jen jeden den života? Co byste dělali? Koho byste políbili? A jak daleko byste zašli, abyste si svůj život zachránili? Samantha Kingstonová má všechno: kluka, o kterého by stála snad každá, tři úžasné nejlepší kamarádky a prostě všechno nej na střední škole Thomase Jeffersona – od nejlepšího stolu v jídelně až po nejlepší parkovací místo. Pátek 12. února by měl být jen další z řady dnů jejího perfektního života. Místo toho se ukáže, že je to den poslední…

---
Knížku už mám doma poměrně dlouho. Když jsem se ji rozhodla koupit, zaujala mě hlavně její anotace. Viděli už jste totiž někdy podobnou? Já teda ne. A proto jsem jí prostě musela mít. Jak jinak.

"Říká se, že těsně předtím, než člověk umře, proletí mu před očima celý život, ale pro mě to tedy neplatilo"

Je to jedna z těch knih nad kterými se po dočtení zamyslíte. Které vás nutí přemýšlet. Co, kdyby se to stalo vám? Co by jste dělali? A přesně tyhle otázky jsem si položila. Ale ten konec knihy .. vůbec jsem to nečekala, ale to taky nic z toho, co bylo v knížce. Naprosto odlišná než jak jsem si jí představovala, ale v dobrém a to hodně :) Knížka mě vážně překvapila.

Děj se mi hodně líbíl a taky navazoval na předešlé události. Všechno do sebe krásně zapadalo.

Postavy? Myslím, že stačí zmínit jednu .. 
"Je to rudé, je to bílé, je to divné, co je to? Sam Kingstonová!"
Tak tahle holka mi ze začátku připadala jako jedna z těch "slepic" ( s prominutím ). Ale postupem času pořád dospívala. Začala si uvědomovat, že až tak dokonalý její život není. Měnila svoje hodnoty a nakonec se z ní stala úplně jiná Sam .. no, ale až tak jiná asi ne. Předtím samu sebe potlačovala a dělala ze sebe někoho jiného. Teď s tím přestala. 

Knížka byla čtivá a jak, už jsem řekla i k zamyšlení, ale i přesto si myslím, že i když z této knihy nespadnete úplně na zadek, tak je to pořád lepší než normální průměrná kniha, kterou si stojí za to přečíst.

" Nikdy není moc pozdě "
Takže pokud děláte ty samé chyby jako Sam a nebo jiné, jakkoli je na čase to změnit. Myslím, že je lepší uvědomit si to teď než čekat až do smrti. Ale narozdíl od Sam .. myslím, že bychom to nestihli ani napravit.


Hodnocení:

13. února 2013

Waiting on wednesday (2)


Jde o týdenní meme pořádané Breaking the spine. Cílem je uvěřejnit knihy, které si chceme přečíst / koupit.


Po útěku se Lena ocitne v Divočině a musí se smířit s faktem, že vše, co doposud prožila, lidi, co znala – to všechno je už jen minulost a neexistuje žádné předtím. Připojuje se ke skupině Nežádoucích, kteří mají v úmyslu proniknout do světa „za plotem", kde se zúčastní velké demonstrace. Tu uspořádal ABAD – Amerika bez amor deliria – organizace hlásající nevyhnutelnost léčby. Když se však Lena setká s Julianem, synem zakladatele ABADu, klukem, jenž zosobňuje všechny její hodnoty, ani netuší, že se jejich osudy zkříží víc, než by si kdy pomyslela.

6. února 2013

Waiting on wednesday (1)


Jde o týdenní meme pořádané Breaking the spine. Cílem je uvěřejnit knihy, které si chceme přečíst / koupit.



Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného a Gwennin svět je vzhůru nohama. Ji i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit… (pozn. Xemerius se velmi obává, že nikoliv.)


RECENZE: Čarodějnice z Hex Hall



Autor: Rachel Hawkins
Překlad: Tereza Kolesnikovová
Série: Hex Hall
Díl: první
Počet stran: 240
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2011
:Anotace:
Sophie Mercerová je čarodějka. Jenže její kouzla většinou skončí katastrofou a její poslední šancí je Hex Hall, elitní nápravné zařízení pro adolescenty Prodigia, tedy pro čarodějky, kouzelníky a řádku dalších bytostí. Sophie se už během prvního dne podaří dosáhnout prvních výsledků: získá tři mocné nepřítelkyně, zakouká se do přitažlivého kouzelníka a dostane novou spolubydlící, jedinou upírku na škole. Vedle (ne)obyčejných školních starostí bude Sophie muset čelit i zlovolné síle, která začala útočit na studenty Hecate Hall…

---
O knížce Čarodějnice z Hex Hall jsem se dozvěděla  hlavně díky projektu "kouzelná knihovnička". Na který jsem se v tu dobu ( i teď ) hodně koukala. Knížka mě zaujala a tak jsem se jí rozhodla koupit .. a dál už to znáte sami.

Tato kniha je neuvěřitelně vtipná, pohodová a tak krásně lehká, že se čte v podstatě sama.



Děj byl plynulý a celkově promyšlený. Všechno do sebe zapadalo i historie prodigia a bylo úžasně promyšlené do nejmenších detailů. Samozřejmě také nepřátelé společenstva (prodigia)

"Neumíš blokovací kouzlo, a navíc jsi nikdy neslyšela o L´Occhio? Probůh, co seš to za čarodějnici?"



Líbil se mi popis míst a celkově styl autorčina psaní, který mi prostě sedl.

Škola Hecate Hall ale, jak jí říkají studenti "Hex Hall" se mi líbila. Nápravné zařízení a v něm Sophie? Zajímavá kombinace. Myslím, že by si Hecate Hall měla dát pozor!
" Studentům na Hecate je mezi dvanácti a sedmnácti lety. Jakmile někoho odsoudí k pobytu na Hecate, není propuštěn až do svých osmnáctých narozenin "



A postavy?



"Archer?" zeptala jsem se a povytáhla obočí .. " A tvoje příjmení je Newport nebo Vanderbilt? A kolikátý si? Jů" vydechla jsem s rozšířenýma očima, " nebo dokonce Esquire!"

Archera jsem milovala už od první chvíle. Byl mi neskutečně sympatický a tak protivně sarkastický.
" Vlastně jsem Archer Cross, a jsem první. Co ty? " změřil si mě pohledem.



" Takže .. hnědé vlasy, pihy, vypadáš jako holka od sousedů ... Allie? Lacie? Rozhodně něco roztomilého, co končí na ie. " 

Sophie Mercerová - ať kouzlí, co kouzlí, stejně to pokazí. Vtipná a neuvěřitelně sarkastická.
" Věděl jsem to, " rozesmál se Archer. 



Hlavní postavy Sophie a Archera jsem si jednoduše oblíbila. Oba jsou velmi vtipní a mně osobně sympatičtí. Hlavně Sophiina vtipná odpověď na všechno a její: "Ošklivej pejsek!" mě fakt dostalo.


" Protože já se smát začala "

Ale i přes to, že jsem se u knihy hodně zasmála, četla ji lehce, stejně si myslím, že to zase není jedna z těch knih z kterých po dočtení čumíte do blba a říkáte "wow".

Hodnocení:

3. února 2013

RECENZE: Loď mezi hvězdami

   

Autor: Beth Revis
Překlad: Petr Eliáš
Série: Vesmír
Díl: první
Počet stran: 360
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2012
:Anotace:
Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby „zmrazený pasažér“ na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se octne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel. Amy si brzy uvědomí, že její probuzení nezpůsobilo jen selhání počítače. Někdo z pár tisíců obyvatel vesmírné lodi se ji pokusil zabít…

- - -
Na tuhle knihu jsem se dívala ještě než jsem si ji koupila a až tak moc mě nezaujala. Jednou jsme byli v knihkupectví .. to už je trochu déle .. a mohla jsem si vybrat jednu knihu, kterou chci, tak když jsem uviděla tuhle, hned jsem ji vzala a ted ji mám doma.

Ikdyž moc sci-fi moc nečtu ( mám radši fantasy ), tak jsem se od ní nemohla odtrhnout.

Líbil se nápad, který mi připadal neobyčejný. Nemyslím, to s tím vesmírem, ale líbilo se mi i to chování lidí na té lodi, tamní lidi a prostě se mi to moc líbilo, jelikož jsem to nikde neviděla. No, až na vesmír .. to bývá čím dál tím častější téma .., ale může za to autorka? Ne. Představte si, že dostanete neuvěřitelnej nápad na knihu, ale protože je to ve vesmíru a to je jedno z častějších témat, tak to nenapíšete, protože by lidi mohli říkat, že se "opičíte" nebo, že to je pořád to samé dokola?

Děj se mi zase zamlouval .. byl plynulý, logický a četlo se to rychle.
Prostředí bylo popsáno tak skutečně, že vás to spolu s dějem do té knihy vtáhlo a už jste nemohli ven.
Byl velice originální. Nikdy jsem nic takového nečetla.

Postavy? Taky skvělé. Nechápu, proč, .. ale neustále mě něčím překvapovaly. Nikdy jsem nevěděla, jak zareagují a to mi připadalo úžasné, jelikož se to u mnoha knih nevidí.

Sice, jak už jsem řekla , to není jeden z mých oblíbených žánrů, ale tahle kniha mě něčím hodně zaujala, ale i tak, si myslím, že to pro mě není to pravé ořechové. Ale co .. kniha byla skvělá. A když jsem ji dočetla, měla jsem takový zvláštní pocit. Stále nevím, co to bylo..

Láme se světlo a tančí přede mnou jako milion očí,
volají mě dál a dál vesmírem ..
.. můj svět nic nezmění.

Hodnocení:

2. února 2013

Měsíční chvástačka (1) - Leden 2013


Toto meme pořádá Judit a úkolem je nafotit/natočit, co jste daný měsíc koupili/dostali/vyhráli atd.
Je toho trochu víc, ale tak trochu jsem dostala "větší" kapesné, k tomu ještě pozdní dárek k vánocům od babičky a když jsem šla do knihkupectví, tak jsem prostě nemohla odolat. Všechny, kromě jedné ( Abandon, která byla dávno objednaná přes internet : BookFayre ) jsou všechny z knihkupectví.
A ano .. dneska tu je trochu víc článků a možná ještě něco přibude, chci to tu zaplnit.

Zajímavost: Horečku mám od babičky, která se domnívala, že první díl Past mám doma, což nemám a tak čekám až někde najdu první díl, abych si to konečně mohla přečíst, protože se na to moc těším, už jen z těch pár stránek, co jsem prolistovala.

30 Day Book challenge








Toto meme vidím skoro všude a moc se mi líbí témata, takže jsem se ho rozhodla sem dát. Tentokrát je to z dílny Kacennky a úkolem je napsat/zveřejňit články na dané téma.
A tady jsou ty témata .. :

~ Day 01: Oblíbená kniha
Day 02: Neoblíbená kniha
Day 03: Kniha, která tě rozesměje
Day 04: Kniha, který tě rozbrečí
Day 05: Kniha, ve které bys chtěl/a žít
Day 06: Oblíbená YA kniha
Day 07: Kniha, ze které umíš recitovat/ citovat
Day 08: Kniha, která tě děsí
Day 09: Kniha, ze které ti je špatně
Day 10: Kniha, která změnila tvůj život
Day 11: Kniha od tvého oblíbeného autora
Day 12: Kniha, která nejvíce připomíná tvůj život
Day 13: Kniha, jejíž hlavní postava je ti nejvíce podobná
Day 14: Kniha, jejíž hlavní postavu by sis chtěl/a vzít
Day 15: První kniha, kterou si přečetl/a jako dítě
Day 16: Nejdelší kniha, jako jsi kdy četl/a
Day 17: Nejkratší kniha, kterou jsi kdy četl/a
Day 18: Kniha, kterou máš rád/a, ale jsi v rozpacích, když to musíš říct
Day 19: Kniha, která tě změnila
Day 20: Knihu, kterou jsi nejvíc krát četl/a
Day 21: Oblíbená obrázková kniha z dětství
Day 22: Kniha, kterou se chystáš číst
Day 23: Kniha, o které říkáš, že jsi ji četl/a, ale není to pravda
Day 24: Kniha, ve které je tvá oblíbená scéna
Day 25: Oblíbená kniha, kterou jsi četl/a ve škole
Day 26: Oblíbená non-fikce
Day 27: Oblíbená fikce
Day 28: Kniha, kterou jsi naposledy četl/a
Day 29: Kniha, kterou právě čteš
Day 30: Nejlepší kniha, kterou jsi letos přečetl/a

RECENZE: Rudá jako rubín

 

Autor: Kerstin Gier
Překlad: Tereza Pecková
Série: Drahokamy
Díl: první
Počet stran: 336
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2012
:Anotace: 
Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. A co teprve když pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem?

- - -
Tuto knihu jsem odkládala už hodně dlouho .. hlavně kvůli té růžové obálce. Myslela jsem si, že to buď bude strašná YA slaďárna a nebo knížka pro děti. Jo .. nečetla jsem kvůli tomu ani anotaci a vůbec jsem se o tu knížku nezajímala. Pak jsem na ni omylem narazila na nějakém blogu, kde měla úžasný ohlas. A tak jsem se po ní blíže podívala. Půjčila jsem si ji v knihovně a jelikož to bylo ve středu, já ji celou přečetla ještě ten den a ve čtvrtek tam bylo zavřeno, tak se mi nechtělo čekat ani den na druhý díl a vzala jsem rodiče a jeli jsme do fóra a já si rovnou koupila oba díly.

A můžu s čistým svědomím dodat, že tahle tyhle knížky a vůbec celá série je jedna z mých nejoblíbenějších a nemám ji, co vytknout .. 

Nápad skvělý .. konečně žádní upíři ( ne, že bych je neměla ráda ), andělé a vůbec konečně oddech od těch příšerek .. a časocestovací gen? Naprosto originální. Ikdyž se tu už pár knížek o cestování časem vyskytlo, tak na tuhle prostě nemají. Kniha jako je tahle prostě neexistuje a pokud ji doma ještě nemáte .. tak neváhejte .. jděte do nejbližšího knihkupectví a kupte si rovnou oba dva díly, protože po přečtení prvního na další ( který je snad ještě úžasnější .. pokud to vůbec jde ) nevydržíte čekat.

A postavy? Myslím, že to stačí shrnout jediným slovem .. Gideon, Gideon, Gideon.

Tato kniha, jak už jste asi postřehli mě dostala. Vážně. Hlavní příčinou toho, ale podle mě bylo nejvíc to, že jsem to vůbec nečekala. Kniha mě nesmírně překvapila a to snad nejvíc, jak to jde.

Novit dilectio, nullum tempus

Hodnocení:

1. února 2013

RECENZE: Pád


Autor: Lauren kate
Překlad: Jana Jašová
Série: Andělé
Díl: první
Počet stran: 320
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2011
:Anotace: 
Některým andělům je souzen Pád...
Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.

- - -
Tak .. tuto knihu jsem četla asi před ( skoro ) rokem a mezitím jsem na ni četla spíše záporné recenze. Těch, co byly kladné bylo vážně málo. Já se musím přidat spíše k těm zápornějším i přesto, že mám doma všechny díly této série ( Pád, Muka, Vytržení, Vykoupení ) . Nedávno jsem se také dozvěděla, že by měl vyjít díl s názvem Zamilovaní Andělé. Ale já si ho asi nepořídím.

Děj mi ze začátku připadal zbytečně moc zdlouhavý se všemi nepodstatnými detaily. Nejdřív mi vůbec nedával smysl. Pak už se tam, ale začalo něco dít a bylo to trochu zajímavější a hlavně to přestalo být trochu nudné. Podle mě tam bylo i malinko míň těch zbytečných detailů, kterých bylo v první půlce knihy nesčetně mnoho. Ale, jak už jsem řekla .. nejenže mi ten děj připadal ze začátku hodně nelogický, také jsem si moc neuměla představit, že mají bazén v kostele, problémový studenti dostávají šoky, když něco provedou a tak dále.

Naopak se mi na knize líbilo to ponurejší prostředí, které jsem od obálky očekávala, což bylo to jediné, které se mi splnilo. Njn .. čekala jsem spíš něco jako horor s temnými anděli, do kterého se naprosto nevinná dívka zamiluje.V nejhorším. Spíš mi to připadalo něco na způsob nepovedeného románu vsunutého naprosto odlišného prostředí, než o čem ten román byl. Já mám romány ráda .. ale tohle byla slátanina všeho.

Ale, jak už tady taky zaznělo .. mám doma všechny díly, ikdyž jsem si myslela, že po začátku muk asi zešílím, protože mi to připadalo ještě horší než tohle, ale pak jsem ten začátek nějak překousla .. (zbytek v recenzi na muka, abych neprozradila všechno ) a nedopatřením mám doma všechny díly. No, stane se.

Abych to uzavřela .. kniha byla naprosto jiná než moje očekávání  .. pořád tam byla světlá místa , kdy mě to aspoň trochu bavilo. A taky se to četlo hladce, takže ..

Hodnocení: